Det blev lila frosting med silverkulor som ska föra tankarna till violer. Jag vet inte om jag lyckades, men söta att se på är dem iallafall! Som ni ser på bilden är det lite vitt i mitten. Där exprementerade jag lite, för i skafferiet hittade jag även en påse med mashmallows som jag använde. Men stoppar man en sådan i muffinsen redan från början bubblar det över och allt socker karameliserar sig, så det går inte. Istället tog jag ut cupcakesen när de bara hade någon minut kvar och tröck ned en halv mashmallows i varje. Då hann de precis smälta lite grand innan det var dags att ta ut dem. Perfekt!
Dumlecupcakes 24 st små:
175 g smör
3 dl socker
3 ägg
3 tsk bakpulver
6 dl mjöl
1½-2 dl mjölk
24 Dumlekolor
12 mashmallows
Frosting:
75 g smör
200 g philadelphiaost
1-2 pkt florsocker
lila färg
Blanda socker och smör, ha i äggen ett i taget. Rör ut bakpulvret i mjölet och sikta det över äggröran. Blanda i mjölken. Smeten skall vara ganska fast.
Klicka i smeten i muffinsformar, fyll dem till hälften lite drygt. Tryck sedan ned en Dumlekola i varje. Grädda på 200 grader tills de fått fin färg. När de har stelnat något, ta ut dem och tryck ned en halv mashmallows i varje. Grädda klart.
Ha på frosting när cupcaksen svalnat.
(eget collage med privat bild)
Så söta, helt underbara!
De ser mycket goda ut! 🙂
O så fina! Dom måste passa alla blivande florister i smaken! Ha en bra dag mitt hjärta!!
kramar från mamman
Vad fina dom blev !!!
Jösses, vad fina!
Duktiga tjejen!!!
Mmm dom där såg väldigt goda ut, de där läre jag prova att göra 🙂
Läckert!!!
En liten fråga från en amatör: ska smöret vara rumstempererat eller smält?
/Jessica
helt underbar blogg du har. Väldig intressant me alla recept,får ja lägga din länk på min blogg?