ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling i ugn

/

För er som aldrig provat att göra hel kyckling i ugn, ni har verkligen missat något! Inte nog med att det smakar helt gudomligt, det är otroligt enkelt att göra! Man köper sig bara en färsk eller fryst kyckling i affären, sätter smak med goda kryddor och låter den sedan stå i ugnen ca en timme (kycklingarna brukar ligga på dryga kilot och man räknar en timme per kilo).
I veckan valde jag att krydda med honung, citron och timjan. Det blev en riktig höjdare! Annat som är gott att ha till är, vitlök, sötsur sås, olivolja, soya, chili eller massor utav färska örter, det är bara fantasin som sätter gränser.
Kycklingen går utmärkt att göra i ordning dagen innan och sedan servera ljummen med ris och god sås, eller varför inte i en härlig pastasallad!

Hel kyckling i ugn:
ca 1 kg kyckling
1 citron
2 msk honung
färsk timjan
salt & peppar
Dela citronen i skivor och gnid in kycklingen ordentligt med citronsaften,ringla honungen över. Låt citronskivorna följa med i ugnen, de blir härligt söta av att ugnsbakas. Grovhacka timjan och strö den tillsammans med salt och peppar över hela kycklingen. In i ugnen på ca 175 grader i dryga timmen.Foto:Linnéas Skafferi

18
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00