
Jag valde att smaksÀtta dessa smÄ raringar med arlas paprika/chilicreme fraiche, det gÄr sjÀlvklart bra att ha vilken smak man helst föredrar i. För att fÄ en slÀtare konsistens pÄ fÀrsen körde jag allt i matberedaren först och det Àr verkligen att rekommendera. Jag vill ha min fÀrs sÄ finmald som möjligt och den blir perfekt om den fÄr Äka en runda dÀri. Det Àr Àven ett smart drag om man har matgÀster som ogillar Äsynen av lök dÄ de blir sÄ finfördelade bitar att man inte kan se dem!
JĂ€rpar ca 30 stycken:
ca 400 g köttfÀrs
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 Àgg
2 msk creme fraiche paprika/chili
salt & peppar
SÄs:
2 dl grÀdde
resterande creme fraiche
salt & peppar
Skala lök och vitlök, "finhacka" det i matberedaren, lÀgg i köttfÀrs, Àgg, fraiche, salt och peppar. LÄt allt mixas ihop till en slÀt fÀrs. Forma med hjÀlp av tvÄ matskedar fÀrsen till avlÄnga bullar. Ett tips Àr att doppa skedarna i kallt vatten dÄ och dÄ, det blir enklare att "rulla" jÀrparna dÄ!
Stek pÄ medelhög vÀrme i en klick smör, de ska fÄ fin fÀrg runtom.
NÀr jÀrparna Àr klara, tag upp dem, rör i grÀdden och fraichen, smaka av med lite salt. LÄt allt koka upp, servera ris/pasta/coleslaw till.
bild: Linnéas Skafferi
Det lÀt jÀttegott! Det Àr kul med köttfÀrs, det gÄr ju att variera i oÀndlighet!!!
Det dÀr lÀt ju hur gott som helst. Det blir att prova nÄn dag. Mvh Susanne
Ă„h, kan du inte lĂ€gga upp ett recept pĂ„ coleslaw? đ