Bakning i liten skala


Igår hittade jag ett paket med jäst i kylen som datumet snart gick ut på, så jag satte igång och bakade lite. Dessa små söta bullar skall om bara en liten stund förvandlas till mini-semlor! Jag valde att inte ha kardemumma i degen, då jag inte tror att alla bullar kommer gå åt till semlor. Hälften har jag redan lagt i frysen, av dom tänkte jag nog göra mini-vaniljbullar så småningom.
För att få degen lite extra fluffig hade jag i 1 tsk hjorthornssalt, har man inte det hemma går det även bra med bakpulver

40 st släta bullar, perfekta till mini-semlor!

50 g jäst
3 dl mjölk
75 g smör
1 ägg
1/2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk hjorthornssalt
ca 1 l vetemjöl

1 ägg till pensling

Smält smöret och ha i mjölken, värm detta fingervarmt (37 grader). Smula sönder jästen i en degbunke och slå över degvätskan. Rör tills all jäst löst sig. Blanda i ägg och socker.
Tag ca 1 dl av mjölet och blanda med bakpulver och salt, ha i detta och fortsätt sedan med resten av mjölet. Spar dryga decilitern till utbakningen av degen.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta snabt ihop den. Dela i två lika stora bitar. Gör 20 små bollar av varje halva. Låt dessa jäsa ytterliggare 30 minuter under bakduk på plåten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ca 8 minuter i 175 grader.

Bilder:Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
SebbeSula
15 år sedan

Mmm, det vattnas redan i munnen 🙂

Alt godt
15 år sedan

Her må ein ignorant nordkvinne spørje: Kva er ei semle?

Cornelia ♥
15 år sedan

Mmm gott! Älskar sånna bullar.<3

Mamma 20 år
15 år sedan

Muuuuuuuuumss!!

Anonym
Anonym
15 år sedan

Grattis till veckans blogg! ;D

queenpeach
15 år sedan

vilken fin blogg och bullarna såg väldigt goda ut! kolla gärna in min blogg o webshop direkt från bangkok 🙂

Anna J.D Jacobsson
15 år sedan

Det låter jättehärligt! Semlor är bäst i miniformat, de är ju så vansinnigt söta i utseendet då också, inte bara i smaken 😉

Sara
Sara
15 år sedan

Jättesöta! Jag har också gjort lite släta vetebullar. Personligen gillar jag alltid kardemumma i bullar, så jag hade det i hela degen!

Alexandra
15 år sedan

Vilken söt blogg– och så mycket arbete som finns bakom :9 beundransvärt!

Maria
15 år sedan

å vilka fina bullar..=)

Fin blogg..

Teresia
15 år sedan

Vilken underbar blogg! Här kan jag nog hitta mycket inspiration! Jag blev väldigt sugen på dina lunchmackor med tonfisk där. 🙂

Ha en fin dag!

Fredrik *Frisören
15 år sedan

hjälp va fin blogg, en av de finaste på blogg.se =O) ska direkt gå in och prema på din blogg =O)

Lisbeth
15 år sedan

Hej jag tycker du har´en underbart fin blogg, här vill jag verkligen kolla runt bland alla recept 🙂

kram Lisbeth

Anna
15 år sedan

My gosch, detta måste jag ju bara göra ikväll! Helt bedårande bullar! Tack för tipset!

Elvira
15 år sedan

Vad kul med en blogg med massor matlagning och bakning och så!Hit ska jag gå in fortsättningen om jag vill ha något recept!

emelie
15 år sedan

grattis till veckans blogg

jag läste din blogg innan oxå och dne är as bra !:)

jag prövade baka dom nyss , gud så gott 😀

Petra
15 år sedan

så himla mysig och fin blogg du har! 🙂

Lena Svensson
15 år sedan

Gud vilken fin sida med alla smarriga recept, jag ska prova din kycklingsallad idag.

Kram Lena

Minaa
15 år sedan

hehe va gott det ser ut!!!

Emma Damm
15 år sedan

Kika gärna in på min konstnärsblogg. Jag postar bland annat olika kändisporträtt och säljer även egendesignade linnen 🙂 Lägg till mig på bloglovin så lägger jag till dig 🙂

Sara
Sara
15 år sedan

Vilken söt blogg du har!

Sofia
15 år sedan

Vilken mysig blogg! = )

Singeltjejen
15 år sedan

vilken underbart söt blogg du har!!!

Monika
15 år sedan

Hej,

Ville bara säga att jag startat upp en till blogg där jag kommer lägga ut mina recept. Bakning och matlagning.

Blev så svårt att kombinera en vanlig blogg med mat och bak 🙂

Ni kan kika in om ni vill 🙂

Glenda Delgado
15 år sedan

Hej ! Vad gullig blogg du har ! Jag älskar att baka ! 😀 jag länkar din blogg till min blogg, om det är ok? alltid bra att ha recept- TACK ! *

Linnea
15 år sedan

Hejhej!! Har en liten fundering om jasten. Det ar namligen sa att jag ar i USA och tankte baka semlor. Har bara hittat torrjast har, hur funkar det? Hur mycket behover jag? Underbar blogg btw. Kram

Linda Kärrfält
15 år sedan

Nu har jag blivit riktigt lockad att baka egna semlor 🙂 Så det ska jag gör imorrn 😛

linn
15 år sedan

du tar så UNDERBARA matbilder! Inspiration!

maria
15 år sedan

älsklingen älskar semlor, jag tror att jag ska försöka mig på detta, om jag vågar=)

Nästa inlägg

Våren i rutan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x