Efter alla cupcakes, tårtor och andra bakverk den senaste tiden kan vi behöva lite snabblagad men nyttig mat. Jag måste erkänna att fisk inte riktigt är min grej. Missförstå mig inte, jag tycker väldigt mycket om fisk och äter det gärna ute på restaurang. Men när jag själv står där i köket så väljer jag ofta bort fisken. Helt enkelt för att jag inte riktigt vet vad jag skall göra med den!
Laxfiléer i ugnen gör jag då och då, det här receptet är perfekt att bjuda på en lördagskväll.
Så nu erfterlyser jag lite bra fiskrecept! Jag vet att många av er där ute sitter på härliga recept, vardags som till fest. Skicka mig ett mail, info@www.linneasskafferi.se med ditt bästa fiskrecept!
En sak som då och då återkommer på vårat middagsbord när vi pratar fisk är i alla fall dessa fiskbiffar. Otroligt lätta att göra, smakar gudomligt och de gör sig även fint mellan ett par skivor bröd som fiskburgare!
Vi valde att inte servera någon potatis till, lite GI eller LCHF så där. Men det är ruskigt gott med potatismos till!
Fiskbiffar ca 9 stycken:
1 laxfilée
1 block valfri vit fisk
3 msk smaksatt färskost
2 ägg
1 msk hackad dill
salt & peppar
smör till stekning
Mixa samman laxen, den vita fisken, färskosten och äggen med en stavmixer. Smaksätt med dill, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och smält lite smör, vrid ner till medelvärme. Färsen är nu ganska lös, så klicka i den i stekpannan med hjälp av två skedar. Forma till runda biffar. Vänd biffarna när de fått fin färg, ca tre minuter efter du lagt i dom i pannan.
Servera vitlökssås ärtor och en mumsig sallad till.
Superduperenkel vitlökssås:
1 vitlöksklyfta
citronpeppar
salt
3 dl creme fraiche
Finhacka vitlöksklyftan, blanda i den tillsammans med citronpeppar och salt i fraichen. Klart!
Bild: Linnéas Skafferi
Jag älskar att göra fiskgryta och sist gjorde jag den med ett nytt recept.Stek färska champinjoner lätt i en stor stekpanna. Skär vit fisk i bitar ca 2×2 cm stora och stek lätt runt omkring. Häll sedan över så mycket grädde som du vill ha, räkmjukost och kryddor. Jag brukar ha peppar, salt, dill och lökpulver. Koka i ca 15 minuter och lägg i räkor på slutet. Supergott, tycker jag iallafall=)
Åh det där måste jag göra. Verkar gudomligt gott verkligen! =D
Åh- jag älskar fisk.. önskar att vi åt det hemma lite oftare
Jag tycker oxå fisk är svårt…det är jättegott men vet aldrig vad jag ska göra. Det blir mes lax i ugn…tråkigt i längden.
Hallå Linnéa!
Ett av de bästa fiskminnen jag har står din moster
för.Fisk Florentine vill jag minnas att den hette.
Det var god fisk det!
Receptet kan säkert Cissi än idag.
Ha det gott,vi ses!
Maggi
Det ser väldigt gott ut! Fin bröllopstårta du gjort!
Du är varmt välkommen in på min blogg och kika på mina tårtor. Jag delar gärna med mig av lite tips om tårtskapande! Du har hlet klart talang! :o)
villahumlebo.blogspot.com
Kram Mia
Ser gott ut!
Fast jag brukar inte gilla fisk, bara lax.
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
Åh lite nyttigare mat för mig hade inte skadat alls.. så mycket sött som jag äter varje dag! Ingen beach 09 mat direkt.. så mer fisk och mer sallad till mig nu tack!!
oj herregud, något måste ha gått snett när jag skickade kommentaren!!
Det har blivit mycket mer fiskätning hemma sedan jag började prenumerara på Årstidernas fisklåda. Pinfärska filéer hem till dörren varannan vecka. Det viktigaste med fisk är att inte överlaga den.
Fiskbiffar lät jättegott. Jag brukar göra asiatiska fiskkakor på sommaren. De är toppengoda, men lite svåra att få att hålla ihop.
Många hälsningar från fröken Dill
Arlas kokosfisk är en av mina favoriter!
<a href="http://www4.arla.se/Default_17653.aspx?RecipeID=15868″ rel=”nofollow”>http://www4.arla.se/Default_17653.aspx?RecipeID=15868
Fast med riktig kokosmjölk istället för kelda kokos då. MUMS!!
Håller med fröken Dill, viktigt att inte överlaga fisken!
En av mina favoriter är gös som man lägger i en ugnsfast form, sedan blandar man lätt creme fraiche, hackad färsk tomat, hackade färska örter, lite rivet citronskal, salt och peppar och lägger den blandningen ovanpå gösen, kör sedan i ugnen på 175 grader tills fisken är lagom genomstekt, inte för mycket alltså!
om du känner dig lite lat någon dag är det jättegott att ta kallrökt lax och skära i strimlor, koka upp en vanlig dill-pulversås, strimla 1 röd paprika och blanda ner lax och paprika i såsen, krydda som du vill och servera pasta till!
den såsen ska jag helt klart testa att göra =) Låter perfekt och lär vara god till både kyckling och fisk =)
Hej Linnéa!
Vi har faktiskt sammma namn kom jag just på, fast jag inte använder mig av mitt.
Jag ska försöka att komma ihåg att fråga Cissi varför hon inte har bjudit mig på Fisk Florentine. Eller i vart fall gett mig receptet.
Jag är som du: gillar fisk men har svårt att komma på vad jag ska göra med den.
Jag fick ett recepr av min syster som är både enkelt, snabbt och gott. Här kommer det:
De mängder jag anger är ungefärliga och beror på hur stor man är i maten. Det här gå åt till oss två + att det blir smakportion till hundarna.
Ca 400 gram Torsk eller liknande fisk
4 dl sås gjord av t.ex. 3½ dl fiskbuljong och ½ dl grädde, 3 msk vetemjöl och 2 msk margarin. Smaksätt med ca 2 msk torkad Dragon och citron efter smak. Salt och peppar.
Lägg fisken i en ugnsfast form och häll såsen över. Sätt in i ugnen i 200 grader. Sätt på potatisen som kan serveras pressad eller som den är. Fisk och potatis brukar vara klara samtidigt om man använder frusen, otinad fisk. Kokta ärtor till.
Smaklig måltid.
Mm, fiskbiffar som är så gott! 🙂
Gud vilken bra sida!
Fiskbiffar brukar jag själv göra med tonfisk (börjar blir lite tråkigt)
Men lax har jag aldrig tänkt på…. tusen tack för tipset! 🙂
måste man ha i osten lr är den bara till som extra smaksättning?
kan man använda en och samma sorts fisk istället för 2 olika?