Rostbiff


Som jag skrev igår serverades det rostbiff till middag. Egentligen är det inte alls krångligt, det tar sin lilla stund i ugnen men det är verkligen värt det! Den här gången strödde jag lite hackade, färska kryddor över biffen, vilket gav en fin fin smak.
 För att hålla koll på när köttet är klart, använd en köttermometer. Hur rosa du vill ha det är upp till, här är några riktlinjer:
 55 grader är köttet rött
 60 grader rosa
 65 grader genomstekt.

Rostbiff ca 4 personer:

drygt 1 kg rostbiff
färska kryddor (tex basilika, oregano, timjan, persilja)
svartpeppar
salt

Hacka  kryddorna och "klappa" in dom i köttet. Krydda ordentligt med svartpeppar och en nypa salt. Stick en termometer i köttet och ställ in i ugnen på 125 grader tills köttet är lagom rosa för dig. Ta ut köttet och linda in det i folie, detta får nu vila i ca 20 minuter innan du skär upp det.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
15 år sedan

Om man inte har någon termometer. Några bra tips?

Leila bakar...
15 år sedan

en enkel kötttermometer kostar 40-50kr å finns i de flesta lite större mataffärer. kan ju vara värt att investera i. digitala är ju betydligt dyrare.

Sanna
15 år sedan

Rostbiff är helt underbart, lite lätt rosa sådär. Maja jag säger som Leila: investera i en termometer för det är verkligen värt det. Skrev faktiskt om innertemperaturer i dag på min blogg om någon är intresserad.

Kajsa
15 år sedan

Gud vad gott!

Jenny
15 år sedan

Du har en så himla fin blogg! Sökte på "valnötsbröd" och hittade hit. Kommer definitivt tillbaka efter att jag prövat brödet!

Veronica
15 år sedan

Tusen tack för all inspiration. 🙂

tessan
15 år sedan

Superfin blogg, älskar dina bilder. Provade att baka dina biskvier i helgen, mumsigt värre! Så söta och perfekta som gå bort present. tack för inspirationen! Jag har skrivit om dig på min blogg hoppas det är ok.

Tess
15 år sedan

hoppas du får en underbar vecka

har du några roliga planer??

nadia
15 år sedan

Nejnejnej, och åter nej. Inte rött kött!

Nästa inlägg

Inspiration

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x