The frosting

 

 

Som utlovat, här kommer receptet på frostingen jag hade till cupcakesen i helgen. Jag var lite trött på min vanliga smörkrämsfrosting och ville testa på något nytt och tur var det, för denna frosting blev verkligen supergod! Nästa gång jag gör biskvier skall jag absolut fylla dem med denna kräm. Jag valde att smaksätta den med vanilj och lite citron för att bryta av mot allt det söta, självklart kan du sikta i lite kakao om du vill ha chokladsmak!

 

När jag använder äggvita som grund väger jag oftast alla ingredienser för att få receptet mer exakt, storleken på äggvitor kan variera oerhört men ett normalstort ägg har en äggvita som väger ca 30 gram.

 

Frosting till ca 16 cupcakes:

 

90 g äggvita

170 g socker

225 g osaltat smör (rumstempererat)

1 tsk vaniljsocker

saft från 1/2 citron

 

Vispa samman äggvitan med sockret. Ställ sedan skålen över ett vattenbad och vispa tills socker smält helt. tag skålen från värmen och vispa sedan tills marängen är vit och fast med en elvisp. Tillsätt det rumstempererade smöret, lite i taget (det måste vara mjukt, annars blir det smörklumpar i krämen). Det kan se ut som om frostingen skär sig i början, men fortsätt att vispa så går den snart ihop och blir en len och jämn kräm. Smaksätt med vanilj och citron. Färga i valfri färg.

 

Spritsa dina cupcakes med frostingen och dekorera med strössel.

 

 

Bild:Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Deezakula
14 år sedan

Oj det ser gott och enkelt ut! Det skulle man ju kunna använda istället för grädde på semlor.
Tack för en bra och inspirerande sida!

Helene.L
Helene.L
14 år sedan

Det lät verkligen gott! Å ser verkligen gott ut!! Ska testas 🙂

Rebecca
14 år sedan

gud så söta muffins! Jag har samma muffinsformar, men har bara använt de till portionscheesecakes.

Emmas Kök
14 år sedan

Muffins blir det att baka till helgen alltså!

Anonym
14 år sedan

Muffins blir det att baka till helgen alltså!

~ µ ~
14 år sedan

du har massa mysiga tips och idéer 🙂 blir det något semle bak idag då?? 🙂 Jag har på min blogg länkat till några inspirerande semlerecept 🙂 ta en titt 😉

ha en toppendag!

Ensamma mamman
14 år sedan

O vilken härlig frosting! Den måste jag testa. Verkar inte så svårt att göra. Och de är alltid kul att testa någonting nytt. Kram

emelie
14 år sedan

shit va sockersugen jag blev!!! 😀

Spaceann
14 år sedan

skulle nog kunna leva här på din sida, se till bara att spis, ugn och ingredienser finns hemma 🙂

Frida
14 år sedan

tack så mycket för det! 🙂

Dessi
14 år sedan

Ser riktigt gott och läckert ut!

Anna
14 år sedan

Ser ljuvligt ut! Måste provas..

Chokladfreaks
14 år sedan

Mmm, ser gott ut och enkelt förutom att man ska väga allting. Blir till att köpa en köksväg då.

Emma
14 år sedan

Jag testade precis att baka dessa muffins, men de blev inte alls lika bra som jag tänkt mig! Frostingen blev rinnig och gick inte att forma..Är det verkligen nödvändigt med smöret i frostingen?

Anonym
14 år sedan

Detta ska prövas någon dag! Tack för tips 🙂

Jenny
14 år sedan

Vad använder du för sprits? Är den bra och vart har du köpt den? Tänkte baka massor av olika cupcakes när min dotter fyller ett år och skulle vilja införskaffa en riktigt bra sprits så att de blir fina. Vart får man tag på bra dekorationer? Känns som om det inte finns så jättemycket i affärerna…
Hoppas att du har tid att svara… Du har en jättefin blogg och dina bakböcker är underbara!

Erika B
Erika B
14 år sedan

Du skrev att du skulle använda frostingen nästa gång du gör biskvier. Jag har gjort två sorters biskvier, en med floursocker i smörsmeten och en med strösocker i smörsmeten och jag tyckera tt strösockret knastrar när man tuggar på det. Hur blir den här frostingen, blir det knaster, eller är den helt slät?
Kram Erika B

Linnéas Skafferi
14 år sedan

Emma: Hmm, Frostingen blev lite lös efter att jag tillsatt smöret, men efter att ha vispat mera blev den tjock och glansig.
Här har du ett perfekt recept på frosting utan smör!http://linneasskafferi.blogg.se/2008/november/utkast-igar-bakades.html

Lisa
14 år sedan

Försökte mig precis på att göra den här frostingen, med våg och allt. Efter ca 75 g smör såg den perfekt ut och jag tänkte sluta där, men så hade jag i allt eftersom det stod så här.. Då blev den tokgrynig och den gick inte ihop hur mycket jag än vispade. Då tänkte jag att jag skulle testa med smaksättningen och se om citronsaften gjorde att den gick ihop, men en halv citron var way too much! Den blev grynigare och rinnig – förstörd. Tråkigt för den ser himla god ut! Får bli frostinglösa cupcakes idag.

Jenny
14 år sedan

Tack så jättemycket för svaret! Nu är en mindre förmögenhet spenderad på kakburken.se =)
Kan du inte tipsa om fler bra internetsidor för shopping av mat och bakgrejer på bloggen?

Helena S / Bara en kaka till
14 år sedan

Den här frostingen låter jättegod! Jag blir sugen på att göra den och äta den som den är! 🙂

Johanna
14 år sedan

jag dör så söt!

NINNIE
14 år sedan

Vilken superhärlig blogg!! Här har du en ny läsare! 🙂

Joline
14 år sedan

Ääääälskar cupcakes 🙂

lina
14 år sedan

älskar cupcake och din blogg

Sara
14 år sedan

Jättefin blogg!! Provade och göra dom här muffinsarna för dom såg så goda ut, muffinsarna vart helt underbara men frostingen vart alldeles för rinnig för att spritsa ut, och ändå tog jag så mycket som det stod i receptet men uteslöt citronen, vad gör jag för fel? men smaken på frostingen vart väldigt god =)

Anonym
14 år sedan

Vart får du tag på så fina formar?

Anna
14 år sedan

Har provat att frysa dessa, det gick alldeles utmärkt!

tina
tina
14 år sedan

har precis gjort dom här och det var hur enkelt som helst och hur gått som helst, godaste jag nånsin smakat. bara man vispar länge så försvinner grynigheten

Emelie
14 år sedan

Jag lyckades med denna.
Den var rinnig till en början efter att smöret åkt i men det är bara att vispa på.
Den tjocknade och blev huuur god som helst.
Gjorde även dina citroncupcakes med frostingen till och de vart såååå goda!
KRAM!

Karin
Karin
13 år sedan

Dessa såg verkligen supergoda ut 🙂
Har en liten fråga om frostingen bara, hur tror du det skulle bli och köra en kombo på frostingen? Fluffig som i detta receptet men få den goda smaken av creeme cheese. Tror du det kan funka?

no deposit bonus
9 år sedan

hID5YS There is certainly noticeably a bundle to understand about this. I assume you produced particular nice points in attributes also. jordans cheap

סמים קשים לקניה
9 år sedan

Well I truly liked reading it. This information procured by you is very practical for accurate planning.

lose 20 pounds fast
9 år sedan

Thanks for your patience and sorry for the inconvenience!

Bulletproof Coffee weight loss
9 år sedan

I am so grateful for your blog.Thanks Again.

dofollow social bookmarking sites
9 år sedan

Thank you for your blog.Really thank you! Really Cool.

sugar detox
9 år sedan

I value the blog.Much thanks again. Want more.

Elisha Levi and Omri
9 år sedan

What as up everybody, here every person is sharing these kinds of experience, therefore it as pleasant to read this webpage, and I used to visit this web site daily.

buy coral frags
9 år sedan

Wow, great article post.Really looking forward to read more. Awesome.

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 61581 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]

trackback
8 år sedan

xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]the time to read or check out the content or websites we’ve linked to below the[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]

Nästa inlägg

Vinnaren!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x