Rödvinbärsmarmelad med rom..

När vi ändå är inne på vinbär..

Idag på P4 Västmanland pratade vi om vinbär, eftersom de är i säsong just nu var det ett ganska passande tema tyckte jag. Idag var ni lyssnare på hugget och ringde in era bästa recept med vinbär och då främst röda vinbär. En kvinna tipsade om att man kan göra den här pajen, fast byta ut ananasen mot röda vinbär, det måste jag absolut testa!

Men vi bakade inget i studion idag, nej vi gjorde istället marmelad på mina klarröda vinbär. En vuxenmarmelad kallade dom det för och det kan jag faktiskt hålla med om. Istället för att bara koka ihop socker och bär tog jag ut svängarna lite mer och smaksatte med ljust muscovadosocker, vaniljstång och rom. Attans så gott det blev och jag kan tänka mig att den passar utmärkt till en lite starkare ost och några salta kex.

Ser ni föresten min tjusiga tratt? Den och lite annat smått och gott fick jag av min kära lilla mormor igår. Spontana presenter uppskattas alltid!Vinbärsmarmelad med rom och vanilj 1 burk:

5 dl röda vinbär
3 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2 msk rom
1/2 vaniljstång

Rensa bären väl och skölj dem under kallt vatten, häll upp dem i en tjockbottnad kastrull. Ha i de båda sockersorterna, rom och den halva vaniljstången. Rör om tills allt socker har lösts upp. Skumma av marmeladen under kokningen, låt koka ca 15 minuter. Låt svalna något och ta ur vaniljstången innan du häller upp sylten på väl rengjorda burkar. Sätt på locket direkt och förvara svalt och mörkt.

Nu har jag nästan använt upp alla vinbär jag plockade sist, jaga fick inte ens tid att frysa in dem som jag först tänkt. I en gamal kokbok hittade jag ett recept på röda vinbär och rabarbersaft, får jag bara fart på saftmajan blir det nog veckans projekt!

Bilder: Sebastian Niemi-Carlsson

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
13 år sedan

Låter gott med rom i vinbärsmarmeladen

lisa
lisa
13 år sedan
Filippas vita
13 år sedan

Här i vår trädgård har vi vita vinbär och jag undrar varje år vad jag ska göra av dem, de ser inte så aptitliga ut. En fråga till dig: blir det skillnad med att använda saftmaja jämfört med att koka i vanlig kastrull?

Matskaparen
13 år sedan

Åh, jag skulle nog tycka att det var gott utan rom! 😉

Jag är en tjej som är 14 år.Jag har haft bloggen http://matskaparen.blogg.se sedan tidigt 2009, och jag älskar att laga mat. Jag har precis rustat upp bloggen, dvs fixat designen och lagt till lite fler recept. Det skulle vara roligt om du/ni tog er en titt och skrev en kommentar!

Helena Sjögren
13 år sedan

Låter jättegott! Precis en sådan tratt har jag också, som jag också har fått av min mormor. 🙂

Coconut Oil Benefits
8 år sedan

Hi colleagues, pleasant piece of writing and nice urging commented at this place, I am
truly enjoying by these.

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/08/rodvinbarsmarmelad-med-rom/ […]

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]we came across a cool web-site that you could appreciate. Take a look should you want[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/08/rodvinbarsmarmelad-med-rom/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2010/08/rodvinbarsmarmelad-med-rom/ […]

trackback
8 år sedan
trackback
8 år sedan

this is really a nice post.
I saw this really great post today.

trackback
8 år sedan

this is really a nice post.
I saw this really great post today.

trackback
8 år sedan

this is really a nice post.
I saw this really great post today.

trackback
8 år sedan

this is really a nice post.
I saw this really good post today.

trackback
8 år sedan

this is really a nice post.
I saw this really great post today.

trackback
8 år sedan

this is really a nice post.
I saw this really good post today.

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/08/rodvinbarsmarmelad-med-rom/ […]

trackback
8 år sedan

xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]Every after in a although we choose blogs that we read. Listed beneath would be the newest sites that we select […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2010/08/rodvinbarsmarmelad-med-rom/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/08/rodvinbarsmarmelad-med-rom/ […]

Nästa inlägg

I säsong:

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x