Cookie dough cake balls


Jag vet att jag är vuxen, jag har inga barn, det har inte varit födelsedagskalas eller ens en liten fest. Fast jag inte har något att skylla på skäms jag inte över att har frusen full av cookie dough cake balls, eller vad som återstår av dom vill säga.. De har haft en rykande åtgång här hemma, trotts att det bara är vuxna i detta hushåll.
Man kan tycka att hysterin kring ogräddad kakdeg är lite väl absurd och överdriven, tills man testat dessa vill säga! De ser ut som vuxenpraliner men smakar som de sötaste godis! En förklädnad som passar mig perfekt, för i ärlighetens namn så är söt och god choklad i min mening betydligt godare än den där mörka och bittra, det skäms jag inte heller över att tycka.Skall man göra dessa till ett barnkalas, eller varför inte ett färgglatt vuxenparty kan du dekorera dem med med tjusigt strössel i  regnbågens färger och doppa hälften av dem i vit choklad. Men eftersom jag ville få mina att se lite mer vuxna ut valde jag stilrena pärlor.

Just på den här bilden ser man det inte, men i bollarna gömmer sig bitar av både vit och vanlig choklad, jag smaksatte dem även med en skvätt kaffe, men det är ju helt valfritt. Även om dessa godingar får vila en stund i frysen så bör smeten vara ganska fast, det blir mycket enklare att få till fina, runda bollar.
Cookie dough cake balls ca 30 stycken:
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
ca 2 msk kaffe
ca 3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
100 g ca 40 % choklad
200 g choklad
strössel eller pärlor
Vispa smör och socker mjukt, tillsätt kaffet. Rör i mjöl och vaniljsocker. Hacka de båda chokladsorterna ganska fint, är bitarna för stora kan det vara svårt att få till fina bollar. Ha i chokladen och blanda väl, forma till runda bollar. Låt dem vila i frysen i minst två timmar. Smält chokladen och doppa de frysta bollarna i den, man får vara ganska snabb då chokladen stelnar supersnabbt på de frysta bollarna. Strö genast fint strössel eller pärlor över.
Orkar man inte stå och rulla all deg till bollar kan du blanda degen med vaniljglass och frysa in, vips har du din egen variant av Ben & Jerry’s ”Cookie dough ice cream”.
Låt höra, tycker du bäst om mörk eller ljus choklad?
Bilder: Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
c...
13 år sedan

Åhh gottegrisen dreglar.. blir nog såna till nästa ”fredagsmys”

Lina
13 år sedan

Ljus är min inofficiella favorit, men bara när ingen ser… 🙂 Mörk är också god, men bara i små mängder och tillsammans med nått som lyfter smaken! (tex. hallon)

Elina
13 år sedan

Ljus !
Vit är för söt enbart men mörk är god med någon smaksättning som tex Chili, Muums ! 🙂

stilist
13 år sedan

Gud så gott, ska prova snarast

Nea
Nea
13 år sedan

Åh, vilken förtjusande blogg jag hittat till! Ljuvlig var ordet. Hit kommer jag helt klart återvända så fort sockerråttan i mig vaknar (och det är ofta vill jag lova).
Min favvo är också ljus choklad. Men det är vackert att använda vit eller mörk choklad när man piffar till sina små bakverk.
Ha det gott,
Nea

Sofie
13 år sedan

Åh, de här ska jag testa! Kakdeg är ju bland det bästa som finns 😉

Ninas modeblogg, utan mode
13 år sedan

Det där verkar himla gott! Jag ska testa någon dag 🙂

Annika
Annika
13 år sedan

Mmm, vad gott det såg ut! Kan du inte påminna mig om dessa när vi börjar närma oss jul?

Matilda
13 år sedan

Verkar väldigt gott! Borde testa det till nått veckoslut eller kalas! Ljus choklad tror jag nog är min favorit att äta, men det är också gott med mörk choklad i bakverk eller att äta så, men då inte så mycket.

Emmas Kök
13 år sedan

Ser riktigt gott ut! Så bra nya designen blir!

Karin
Karin
13 år sedan

Verkar hysteriskt gott. Måste testas!

Anne
13 år sedan

Låter sjukt gott! Föredrar definitivt ljus choklad.

pilla
13 år sedan

Coolt! Har du testat baka kakklubbor också?

MaryJane
13 år sedan

Åh, det här receptet är som gjort för mig! Måste skriva ner och absolut testa! Typ.. nu! ^^

Angelica
13 år sedan

Oh my! det här ska jag allt göra nåndag! TACK! 😀

Erika(jyringen)
13 år sedan

nej vad är jag glad att jag hittade hit för jädra vad gott det där lät!!
skriver genast ned receptet! =)

Viktoria
13 år sedan

Har funderat på att försöka göra eget godis och detta verkar underbart.. tack för ännu ett recept =)

Elin
13 år sedan

Åh kära någon det där ska definitivt prova! Råkar älska BJ Cookie dough 😉

Karin
13 år sedan

Det där lät syndigt underbart gott!!!
Kram Karin

Sarah
13 år sedan

Svårt val…gillar ju faktist både mörk, ljus och vit. Fast kanske en bit ljus när man är riktigt sötsugen slår det mesta 🙂

Karin
13 år sedan

Åhhh… de ser otäckt goooda ut *dreglar* synd att jag försöker hålla mej borta från socker…

Linda_-Cupcakesfluffan
13 år sedan

Ser så gott ut, de måste jag bara baka

Ditt namn
13 år sedan

Hej!
Detta verkar supergott!!! Kan man göra kakor på detta recept alltså cookie dough kakor typ? Vore supergott och göra en egen cookie dough glass med denna kakdeg och kakorna 😀
Hoppas du kan svara!
Kram

Kaksmulan
13 år sedan

Jag som precis fallit pladask för Oreo cake balls, ska jag nu få en last till?? ;D Dessa lät ju helt livsfarliga!! Vill ha en nu…

Mochride - mitt hjärtas röst
13 år sedan

Det ser så gott ut. Det här måste jag prova 🙂

Hanna
13 år sedan

Jasså så det finns recept för obakad kakdeg, jag som brukar frysa in kakdeg och sedan skära små bitar för att det är så gott, mkt godare än själva kakan. Jag älskar f.ö halvmörkchoklad typ lindhs sea salt. Gillar inte bitter choklad och tycker heller inte om vit choklad. Men bakar jagnågot så är det nästan alltid med choklad, konstigt nog. Chokladdoppade chokladbollar med havregryn på toppen blev jättegott tex. Eller cookies, halvt doppade i mörk choklad det blev en hit det med, inte bara för mig heller! Måste testa detta recept också 😉

emelie
13 år sedan

OHMYGOD vad goda dom såg ut att vara. namnam!

Linda
13 år sedan

åh vad gott! Jag tycker bäst om mörk choklad faktiskt.

Katja - foodelicious
13 år sedan

Läckert! Sådana vill man bjuda sin mamma eller mormor på 🙂
Jag älskar choklad i alla sorter men äter oftast mörk över 70% , den är ju dessutom nyttigast 😉

Lovisa
13 år sedan

Åh vad gott det ser ut och låter, har tidigare funderat på att göra cake balls eller cake pops fast då bara hittat recept med färskost i som inte är min favorit 🙂

frida
13 år sedan

ljus choklad, helt klart. sen finns det väldigt bra vit choklad också, men då är det små mängder som gäller.
choklad över 70% håller jag mig helst borta ifrån, jag äter inte choklad för att det ska vara nyttigt!

NATHY DEMECHO - Gravid.
13 år sedan

Galet goda dom såg ut att vara.. måste testa!

Giovanna
13 år sedan

by chance I discovered this blog! Beautiful! I hope you will follow me on http://whitedarkmilkchocolate.blogspot.com/

ellinor
13 år sedan

åh jag är så sugen på att ha ett riktigt ordentligt kalas med en uppsjö av fantastiska bakverk. Då ska jag prova de där! Ska bara komma på en anledning till kalaset först….nästa som fyller år är min kära sambo, men han fyller 23 dec. och någonting säger mig att folk kommer vara lite upptagna där omkring. Men man kanske kan ha kalas en månad tidigare?

Beatrice- mamma till skrutten Robin
13 år sedan

Nu har jag gjort smeten och väntar har haft in den i kylskåpet. Fick bara lov att smaka lite innan och det var nog det godaste jag smakat på länge!!
Jag har skrivit och länkat på min blogg till och med 🙂

Katarina
13 år sedan

Jamen ljus förstås! Mörk köper jag bara för att låtsas vara typ hälsosam och ha ”vuxen smak”.

Rebecka Eriksson
13 år sedan

åh, jag älskar också Cookie dough deg, faktiskt godare än avbakade kakor 🙂
ska jag äta bara choklad så föredrar jag ljus mjölkchoklad, men i bak varierar jag gärna, använder mycket 70% choklad när jag bakar.
Det var en fin blogg du hade =)
R Eriksson

trackback
13 år sedan

[…] This post was mentioned on Twitter by Sebastian Niemi and Linnea Seidel, Linda Ljungskog. Linda Ljungskog said: Har snöat in mig på kakdegs-bollar efter detta härliga inlägg av Linnéa: http://www.linneasskafferi.se/2010/09/cookie-dough-cake-balls/ […]

Cajsa
13 år sedan

Ja, man kan ju säga att det blev riktigt populärt att man bodde hemma fortfarande senaste gången jag bakade.
Detta var det goaste jag gjort på länge, tack så himla mycket!

trackback
13 år sedan

[…] förra veckan läste jag ett inlägg om Cookie dough cake balls på den fina och alltid lika inspirerande bloggen Linnéas Skafferi, och de där kakdegsbollarna […]

potenzmittel fuer die frau
13 år sedan

Nice post! GA is also my biggest earning. However, it’s not a much.
thanks !! very helpful post!
amazing stuff thanx

Therese
13 år sedan

Mina cake-balls exemplar av detta recept ligger just nu i frysen och gottar till sig. Maken kommer bli stormförtjust, han äääälskar kakdeg, hihi. Tack för att du delar med dig! 🙂

Therese
13 år sedan

Ps. Jag älskar vit choklad, så det är vad jag kommer täcka cake-balls’en med sen… 😉

Levitra bestellen
13 år sedan

It? s the first time I have heard that in Macedonia, obits are an unusual observe. You have wonderfully written the post. I have liked your way of writing this. Thanks for sharing this.

ClariceBurt
13 år sedan

I had a dream to make my own company, but I did not have got enough of cash to do that. Thank goodness my close colleague proposed to take the personal loans. So I received the auto loan and made real my dream.

dai dai hua
13 år sedan

Super-Duper internet site! I’m loving it!! Will come back again again – taking you feeds also, Thanks.
Hello. Fantastic work. I did not anticipate this on the Wednesday. This is a good story. Thanks!

quinny kinderwagen
13 år sedan

Hi there, I found your weblog via Google even though searching for 1st support for a heart assault as well as your post
looks incredibly interesting for me.

Jessia Sherer
13 år sedan

Merely wanna input on few general things, the web design and style is perfect, the content material is rattling superb !

Krista
Krista
13 år sedan

Helt underbart recept, blir exakt som i B&J-glassen! Tyckte de var godare frysta (och tinade typ en kvart) än färska (lite för sötmosig smak då), förmodligen för att jag är helt B&J-fierad. Pulade ner de sista av satsen i mjukrörd vaniljglass, jepp blev EXAKT som originalet =)

trackback
13 år sedan

[…] variant) Skumbananfudge (samma recept som i länken men skumbananer istället för skumtomtar) Kaksmulsbollar  Mozartkulor Chokladfudge (du hittar receptet under kategori ”Butiken” och sedan […]

Matbloggspriset2010 small

Nästa inlägg

Matbloggspriset 2010

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x