Eat, Pray, Love

Jag har nog en ganska typisk tjejig smak när det kommer till film, smäktande draman med heta kärlekshistorier och en del smart humor, det är sådant jag tycker en avkopplande film bör innehålla. Är sedan filmen kryddad med härliga matscener, jag då är jag fast och behöver jag inget mer!
När det började dyka upp reklam för filmen med den tilltalande titeln: Eat, Pray, Love kände jag direkt att detta kunde bli något. En sån där lagom film ni vet. Att filmen är baserad på en bok kändes ganska bra, då brukar storyn hålla och eftersom jag inte läst boken än behöver jag inte känna någon besvikelse över att saker och ting inte stämmer med hur jag målat upp allt för min inre syn.
Första delen av filmen var en ganska typisk amerikans drama. New Yorkkvinnan (som självklart är journalist) med det perfekta livet, äktenskapet och huset känner att något fattas, skiljer sig, träffar en ny kärlek nästan direkt men inte heller det var lösningen på hennes problem.
I ett försök att komma på vem hon egentligen är ger hon sig ut på en resa och här någon stans blev jag fast. Under en vistelse i Italien förstår hon att det finns mer i livet än att arbeta och att kolhydrater är guds gåva till folket. Underbara miljöer, mat i mängder och vacker vänskap gjorde att jag under en bra stund satt som fastklistrad! Sedan fortsätter hennes resa och där någonstans tappar jag fokus på filmen helt. Om det berodde på att antalet scener med mat minskades ner från 100 till 0 eller om det bara blev tjatigt vet jag inte. Men de där scenerna i Italien lyfte verkligen hela filmen så den får i alla fall 3 av 5 cupcakes av mig!
Här kan ni se en trailer på filmen, som vanligt har de inte alls lyckats med översättningen till svenska; Eat, Pray, Love blev Lyckan, Kärleken och Meningen med livet, men det är ju en helt annan historia!


Vilka ”matfilmer” tycker du bäst om?
Bild: IMDB.com

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elina
13 år sedan

Chocolat går ju inte av för hackor 🙂

Lina
13 år sedan

Chocolat och Julie & Julia!

stilist
13 år sedan

Jag läste boken i somras och blev helfast och såg sen filmen som jag ändå tyckte hade lyckats spegla boken rätt bra, men italienbiten var dne som nog blev bäst på film om man inte läst boken, de andra delarna överfördes inte lika bra.

Fredrik Goldhahn
13 år sedan

Dinner Rush! Riktigt bra film som tyvärr är riktigt svår att få tag på…

Ditt namnHelena
13 år sedan

Rekommenderar att läsa boken, filmen är otroligt ytlig.

Åshild
13 år sedan

Stekte grønne tomater! Eller Fried green tomatoes, som den heter på engelsk. Kjempesøt.

Klara
13 år sedan

Hur gör du dessa snygga ramar runt bilderna? 😉

chokladfreaks
13 år sedan

Helt klart, Julie & Julia, älskar Maeryl Streep och hela storyn om att hon ska laga en massa recpet ur en bok och blogga om det, kanske något att satsa på 😉

Tara
13 år sedan

Mina favoriter är också Chocolat och Julie & Julia 😀

martina
13 år sedan

Helt klart Julie & Julia!

Jessi
13 år sedan

Åh jag vill oxå se den här filmen! 🙂 Men jag får väl ladda ner den å kika på den någon dag själv, vet att jag aldrig får killen att kika på den med mig! 🙁

Malin
13 år sedan

Julie&Julia och för att inte tala om Disneys Ratatouille!!!
Var och såg denna film du skriver om, i lördags.
Och den var otroligt långdragen och nästan lite för detaljerad… :S
Det jag o min kompis gillade mest var när hon var i Italien.
Jag VILL def åka dit nu efter att ha sett filmen, maten där har alltid fascinerat mig och nu vill jag uppleva den också!:)
/Malin

Rebecca
13 år sedan

Den filmen kanske kan vara något för nästa helg 🙂
Mina favoriter är nog annars Kärlek på menyn och Ratatouille såklart!

Fanny, fannyskakburk
13 år sedan

Åh, den filmen såg jag igår! Jätte fin!
Både lite matfilm och livstilsfim!
Julie och Julia är oxå väldigt bra mat film! Tycker jag 😉

Madeleine Berglund
13 år sedan

Hemgjorda marshmallows?? Ahaaa, det låter mycket mycket intressant. Det ska jag absolut prova.
Hoppas du får en jätte fin tisdagskväll!
Kram Madeleine – Mitt hem och jag

Ulrika
13 år sedan

Jag älskar ”Como agua para chocolate”. Direkt översatt blir det Som vatten för choklad men den svenska titeln är ”Kärlek het som chili”.

Wanda
13 år sedan

Den där härliga filmen med Cathrine Zeta Jones som framgångsrik lyxkock med den snygga hunken som motspelare! Råttatouille är ju himla mysig också 😀

Linda
13 år sedan

Mat, Dryck, Man, Kvinna av Ang Lee. Blir man inte sugen på mat efter att sett denna film så gillar man helt enkelt inte mat.

Katja
13 år sedan

Kärlek het som chili

Nathalie
13 år sedan

”Kärlek på menyn” är himla mysig!

VLC Download
13 år sedan

i want it

kaitlin
13 år sedan

give me now

freespins
8 år sedan

SJTlrs You need to take part in a contest for one of the

Phantom Full hindi Movie
8 år sedan

Really informative blog article.Really thank you! Awesome.

how to lose 20 pounds
8 år sedan

Very informative blog article.Really looking forward to read more.

tv series news
8 år sedan

I appreciate you sharing this blog article.Much thanks again. Fantastic.

led light bulbs for home
8 år sedan

Very good blog.Thanks Again. Really Great.

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]always a massive fan of linking to bloggers that I like but really don’t get a good deal of link appreciate from[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

trackback
8 år sedan

3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]we came across a cool web-site which you may possibly love. Take a look in case you want[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 76472 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 26241 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/10/eat-pray-love/ […]

MG 9440

Nästa inlägg

Snickersrutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x