ANNONS
Integritet på Tailsweep

Halloumisallad

/


För ett par veckor sedan fick jag en förfrågan från Fontana om jag var sugen att skapa ett grillrecept som innehöll halloumi åt dem. Jag älskar små utmaningar som dessa. Att få ett par riktlinjer att följa, men sedan låta fantasin flöda!
Mitt recept, tillsammans med ett gäng andra bloggares kommer ni under sommaren hitta på matklubben.se
Jag vet inte hur det är med er, men jag fullkomligt älskar halloumi, den där salta, grillade biten ost är helt underbar att äta efter en varm dag i solen. Oftast grillar vi den för att sedan äta den bara som den är till en bit kött, fisk eller kyckling.
Denna grillade halloumisallad  tänkte jag kunde antingen ersätta den där klassiska ugnsbakade potatisen eller fungera som ett komplement till middagen.
Ljummen halloumisallad på grillen:
1 röd spetspaprika
1 zucchini
2 förpackningar Halloumi
10 gula körsbärstomater
2 krukor färsk oregano
svartpeppar
salt
olivolja
vitvinsvinäger
Lägg den röda paprikan på grillen över den heta glöden, vänd då och då tills paprikan är helt svart. Tag åt sidan och låt svalna.


Skär zukini och halloumi i 0,5 centimeter breda skivor och placera ut dem runt om glöden. De skall få fin färg på båda sidor utan att bli brända.
Tag den avsvalnade paprikan och tag bort det svarta skinnet. Dela den i tu och skrapa ur fröna. Skär paprikan i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna i stora bitar.
Repa bladen från oreganon och lägg på en tallrik, fördela zukini, halloumi, paprika och tomat över tallriken. Dekorera med några av oreganobladen. Smaka av med svartpeppar och salt. Ringla till sist olivolja och vitvinsvinäger över salladen.
En perfekt sallad att servera till den grillade kycklingen eller fisken!

Vad tycker du om halloumi, hiss eller diss?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

65

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00