ANNONS

Vinn min bok

Idag lyser solen åter igen på oss, i alla fall här i den lilla by där vi bor. Det tänkte jag fira med att lotta ut två signerade exemplar av min bok Gott att ge bort- ätbara presenter från Linnéas skafferi.
För att vara med och tävla vill jag veta vilken ätbar gåva du helst ger bort. Och om du är en av de lyckliga två som vinner, kommer du behålla boken själv eller ge bort den i present?
Tävlingen pågår från och med idag tisdag 19/7 till torsdag 21/7 kl 21.00.
Tävlingen är avslutad!
Jag tänkte även passa på att bjuda er på ett av mina favoritrecept ur boken, nämligen örtsalt. Busenkelt att göra och gott att ha i maten! Har man inte odlat egna örter går det bra att använda dem du köper i mataffären. Använd dig av de örter och smaksättningar du gillar bäst!
Linnéas örtsalt 1 kg:
1 gul lök
3 vitlökklyftor
1/2 kruka basilika
1/2 kruka oregano
1/2 kruka bladpersilja
1 chili
5 rosépepparkorn
5 svartpepparkorn
1 kg vanligt salt
 
Värm upp ugnen till 100°.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg lökhacket tillsammans med de hela kryddörterna (även stjälkarna), chili och peppar i en matberedare. Mixa till en slät och blöt massa. Mixa ner saltet och bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper.
Låt plåten stå i ugnen i 2 timmar, eller tills saltet är torrt. Rör om då och då.
Är saltet väldigt klumpigt kan du köra det ytterligare en omgång i matberedaren för att finfördela det. Förvara saltet i lufttäta kärl.
 
Bild: Katja Kristoferson
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
maria vallerhed
12 år sedan

kommer behålla boken själv :)…tycker man kan ge bort både bakverk..smörgåstårta…mm….nått jag ofta ger bort vid tex jul är olika inläggningar …även eget godis är uppskattat …..kryddblandningar har jag också gett bort …mvh mia

Anki Löfstrand
Svara på  maria vallerhed
12 år sedan

Hej
Då ger jag bort gelé. Bär från trädgården och då oftast vinbär. Inte så många som gör egen gelè så det är kul.
Boken behåller jag själv för att få nya tips.

Helene Sjöman
Svara på  maria vallerhed
12 år sedan

Jag ger gärna bort något i fina glasburkar!
Till jul brukar det bli saffransskorpor och svartvinbärsgele
efter sommarskörden. Jag behåller gärna boken själv!

Sofia - Hildas Hem
12 år sedan

Här lyser också solen 🙂
Jag gillar att ge bort saker jag själv gjort. Små praliner och godisar som jag själv gjort blir det ofta. De ska gärna slås in i fina paket med cellofan och färgat silkespapper.
Jag skulle självklart behålla boken själv för att få mer inspiration till ge-bort-saker. 🙂
Nu håller jag mina tummar hårt – för den här vill jag så gärna ha.
Ha en fin dag!
//Sofia

Sara
Sara
12 år sedan

Det jag helst ger bort är tårtor, det finns verkligen inga gränser på hur olika man kan göra tårtor så man kan göra en tårta som passar vem som helst. Och sen att se ansiktsuttrycket på den som öppnar tårtkartongen är helt oslagbart, det är så kul när någon uppskattar det man gjort!
Om jag skulle vinna boken skulle jag absolut behålla den själv, har bläddrat i den inne på bokia och var väldigt sugen på att köpa den. Älskar att baka och pyssla i köket. Har redan använt en av dina idéer ur den, nämligen cookies in a jar. Helt underbart rolig idé! Tack för inspirationen!

Jenny J
12 år sedan

Sötsaker i olika former är det jag helst ger bort, Egengjort godis, kakor och andra bakverk brukar vara uppskattade presenter.
Om jag har turen att vinna så skulle den fina boken få stanna hos mig som inspirationskälla. 🙂
Fortsätt njuta av den soliga dagen,
//Jenny

Hanna
12 år sedan

Den bästa presenten (julklappen) att både ge och få tycker jag är knäck, till farmor brukar det bli knäckklubbor. Uppskattat av alla jag känner 🙂 En gång försökte jag mig på polkagrisar, men det gick inte lika bra… Lite nya ideer hade varit en hit!
Simma lugnt
/ Hanna

Malin
12 år sedan

jag ger helst bort bakverk i form av bröd eller bullar, eller hemmagjort äppelmos på hösten… som jag mosat med skalen på så moset får en härlig rosa färg!:) har inte så mycket socker i heller… så moset tenderar att bli lite syrligt! sååå gott! och väldigt uppskattat!
Jag vill mer än gärna vinna din bok! och då skulle jag behålla den själv! En välförtjänt gåva efter allt slit här hemma hela dagarna… är föräldraledig med 2 vilda pojkar och ett stort hus att ta hand om.. :))) Samt försöker läsa en sommarkurs för att ta igen missade högskolepoäng..Och någonstans där – mitt i mellan allt försöker jag göra det jag tycker är roligast – att baka! 🙂
Håller en tumme för mig själv, vill även passa på att gratulera till eran lille son!:)
Mvh Malin

Anna - Swaussie
12 år sedan

Jag ger gärna bort min hemmagjorda müsli när jag går bort i någon fin burk. Det brukar vara en uppskattad present.
En annan lite rolig gå bort present jag använt några gånger är att lägga alla torra ingredienser till exempelvis någon kaka i en fin glasburk (ingredienserna blir i olika lager). Jag bifogar sedan receptet så är det bara att tillsätta eventuella vätskor och så baka.
//Anna

Dagarna
12 år sedan

En korg med goda ostar, kex, en god fikonmarmelad, päron och en flaska vin är alltid uppskattat att ge bort.
Ska testa och göra ditt örtsalt senare.

Catharina
12 år sedan

Jag gillar att ge bort hemmagjorda chokladbiskvier. De tar nästan en hel dag att göra med allt kylskåpssvalnande, men ack så gott. Glutenfritt också, och väldigt uppskattat! Gör man dem små, som femkronor typ, så blir de inte så mäktiga heller. Eller så tar man två…
Boken skulle jag nog ge bort, men inte utan att ha bläddrat igenom den noga!

Malin Gustavsson
12 år sedan

Jag älskar att ge bort ätbara presenter i alla former. Så boken skulle jag behålla själv 🙂
Och allra bäst att ge bort.. hmm… Det är ju olika beroende på årstid! Under sommare gör jag någon god mumsig sylt på sommarens bär!
Eller ett härligt hemmagjort chokladsmör!

Anna
12 år sedan

Jag ger gärna bort hembakat knäckebröd, som variation till vanligt bröd. Extra roligt att göra hål och trä dom på en stång på gammaldags vis.
Annars är ju sylt en klassiker som alltid blir uppskattad.
Tror nog jag vill behålla boken, men ge bort fler av mat-presenterna ist:)
/Anna

Linda
12 år sedan

Stora fluffiga marränger med choklad & mintsmak i en fin burk är alltid skoj att ge bort.. Boken skulle jag behålla själv… Har allt kikat på den på Everlövs och den ser så himla fin ut!!

Anna Maja
12 år sedan

När jag ger bort ätbara presenter brukar jag ge bort bakverk av olika slag. Kladdkaka i en fin ungsform som de sen får behålla eller muffins som jag dekorerat olika så det blir som små tårtor i sig, till exempel.
Jag kommer troligtvis behålla boken själv om jag vinner, och istället dela med mig av recepten genom att ge bort en ätbar gåva.

Victoria B
12 år sedan

Jag tycker det är roligast att ge bort mina chokladmuffins, som jag är lite känd för i min vänskapskrets. Alla vill alltid äta mina chokladmuffins, så vid födelsedagar och andra ”events” brukar jag alltid baka dem, och lägga i en fin korg och härligt genomskinlig ”plast” som jag glömt namnet på, som man virar runt hela ”paketet. Mycket uppskattat och härligt!

pilla
12 år sedan

Kakklubbor eller egen bakade och dekorerade pepparkakor i juletid!
Jag kommer behalla boken själv för jag har ingen bakbok fast jag älskar att baka. Men kommer bjuda pa bakverken saklart!

Marie
12 år sedan

Jag bakade hallongrottor från din bok i förra veckan! Så fina att lägga i en glasburk med snöre och ge bort.
I övrigt är ju alltid lite godis uppskattat, t ex dajm.
Om jag har turen att vinna boken så behåller jag den själv och bakar gott som jag ger bort.
Tack för alla fina recept du bjuder på!
Hälsningar Marie

Sofia Wallerbert
12 år sedan

Om jag skulle ha lyckan att vinnan skulle jag vilja behålla denna bok själv då jag är väldigt sugen på den. Har de flesta av dina böcker sedan tidigare och gillar dem skarpt.
Väljer att ge bort ett musigt lyxigt hembakat bröd i en speciellt fin form. Känns lyxigt att ge bort det i just en form.
Kram Sofia

Camilla
12 år sedan

Just nu, när det är sommar och varmt, så har fina flaskor med vår populära flädersaft getts bort till både den ena och den andra. Nere i källaren väntar fler flaskor som ska ges bort. Och när dessa är slut så väntar fler blommor i frysen, så jag kan göra ny saft. Iskall flädersaft är oslagbart en varm dag. Denna saft ger vi inte bara bort när vi går bort, jag tycker om att skicka med våra gäster något när dom ska hem från oss också 🙂
Hemkokt sylt är också populärt.
Så nu får man hålla tummarna för att vinna denna bok, den verkar jättefin och inspirerande.

Camilla
12 år sedan

Oj, jag missade att svara på det sista. Om jag vinner denna bok kommer jag absolut behålla den själv. Så jag kan få mer inspiration till att göra mer ge-bort-mat. Speciellt eftersom att jag vet att våra vänner inte alls är så mycket för att göra sådant själv och uppskattar när de får, och jag uppskattar att få ge 🙂 Så därför kommer boken få stanna i mitt kök, men istället får maten spridas till vännerna 🙂

Annika - Bakat och lagat
12 år sedan

Hej, Hoppas att du och bebben mår fint! Ta vara på tiden – säkert många som sagt innan – men det går så foooort! Jag ger nog helst bort bröd tror jag. För många är det lite vardagslyx med hembakt bröd och lite vardagslyx vill man ju gärna dela med sig av, eller hur?!
Om jag vinner så kommer jag behålla boken själv. Såklart!
Ha en trevlig dag!

Carina
12 år sedan

Hej Linnéa!
Något som jag brukar göra själv och ge bort är hembakt bröd tillsammans med någon god ost och nån marmelad. Det är väldigt uppskattat. Många som jag känner tycker inte att de har tiden att göra eget.
Om jag skulle ha turen och vinna utlottningen av din bok skulle jag behålla den själv för att få nya idéer till saker att ge bort till andra! ;D
Tack för chansen att vinna!

Maria
12 år sedan

Hej och grattis till den lille!!
Jag ger gärna bort chokladtryfflar med hallon i.
De brukar vara uppskattade annars är ett par parmensankex i en fin burk också uppskattat.
kram Maria

AnnaWK
12 år sedan

En riktig favorit att ge bort vid jul är saffransskorpor, så underbart goda (och lätta att göra).
På sommaren tycker jag hemmagjort saft och sylt är underbart att få/ge bort.
Och jag skulle definitivt behålla boken själv, men använda för att ge bort till andra.

Catarina Ström
12 år sedan

Jag har precis kommit igång med projektet lära mig baka. Så jag är väldigt förtjust i att ge bort mina kakor. Annars vid jul tycker jag att julgodis är en hit att ge bort.
Jag skulle behålla boken själv, så jag kan lära mig att göra andra saker att ge bort. Boken verkar vara fylld med dundertips på presenter nu när man har tröttnat på att springa på stan och köpa presenter.

Lovisa
Lovisa
12 år sedan

När jag är bortbjuden gillar jag att ge bort något som jag bakat, alla blir alltid lika förvånade över att jag kan baka något lite mer komplicerat, hehe.
Jag skulle absolut ge boken till mamma, när hela familjen är bortbjudna brukar hon ofta göra olika vinäger med kryddor från trädgården. Jag vill väldigt gärna ge boken till henne en vanlig dag så att hon kan känna sig extra speciell den dagen, dessutom tycker jag att hon är värd en underbar bok fylld med en massa recept och inspiration!

Darksess
12 år sedan

Jag skulle helst ge bort goda whoopies som uppskattas av de flesta. Boken skulle jag behålla själv då jag älskar dina recept och spenderar en stor del av fritiden i köket.

Stina
12 år sedan

Helt klart! Min egengjorda rabarber chutney, iallafall nu sommartid! Den är underbar till kyckling och kött.
Älskar att följa din fina blogg, den ger mig mycket glädje. Grattis till den lille!
Boken hamnar i min kokbok samling!

Katarina
12 år sedan

Jag ger gärna bort hembakat bröd, kakor, godis…Jag kommer nog att behålla boken själv!

malin magdalena
12 år sedan

Hej Linnéa och ett stort grattis till din fina lilla unge!
Jag tycker det är så roligt att ge bort hemgjorda saker och den present som blivit som allra mest uppskattad var min rabarbersaft. Så om jag fick välja skulle jag nog ta och koka en omgång, tappa upp på fina flaskor med gammaldags stuk och ge bort till mina fina.
Om jag skulle få lyckan att erhålla ett exemplar av din bok skulle jag nog behålladen. På så vis glädjer det inte bara mig utan även mina hjärtan som skulle få smaka på både den ena och den andra smarrigheten från din receptgömma.
Hoppas du har en fin dag i sommarvädret!
Soliga hälsningar från Malin i Linköping

Rita
12 år sedan

Jeg er på ferie i Örebro og her skinner også solen i dag :))) Bloggen din er i ferd med å bli en av mine favoritter. Om jeg skulle være så heldig å bli den heldige vinneren av boken din vil jeg helt klart beholde den selv. Den ville gitt meg mye glede og jeg kan da lage deilige ting som jeg kan glede andre med :))) Jeg liker å overraske andre og gjerne med noe spiselig. Jeg baker gjerne blåbærmuffins med vaniljekrem, pakker dem i cellofan og lager tag og henger på. Mmmm… det er godt det :))

sandra nensen
12 år sedan

Hej, jag vill vara med och tävla om boken och jag kommer behålla den själv, även om jag gärna hade velat haft ett par exemplar att ge bort 😉
jag älskar att baka så blir nog nått sånt 🙂

Johanna B
12 år sedan

Det absolut bästa med att baka och tillverka saker i köket är att få bjuda på godsakerna efteråt.
Den här sommaren har jag gjort både flädersaft och jordgubbssaft som har delats ut till nära och kära. Sommartid är det skönast att göra saker som inte kräver någon ugn. Min hemgjorda saltgurka blev nyligen klar, och det är ju så gott!
Sen är snart är sensommaren här på riktigt och då väntar äppelmos, plommonmarmelad, pajer och… ja jag kan inte riktigt sluta!
Oj vilken lång kommentar det blev, men boken skulle jag självklart behålla så jag kan fortsätta skämma bort alla kära med alla möjliga godsaker.
Varma sommarhälsningar och tack för en fin och inspirerande blogg!

Carita
12 år sedan

Jag skulle behålla boken själv om jag har turen på min sida! 🙂 Jag tycker att det är jättekul att göra praliner, man kan variera dom så mycket och då kan man ju göra precis så som den som ska få dom gillar’t!
Asbra.

Helene.L
12 år sedan

Hej!
Jag ger helst bort rökt kycklingfile från
http://www.ockelbokyckling.se/
för det är en riktigt delikatess! 🙂

Emelie
12 år sedan

jag ger gärna bort en fin burk med härligt hemmagjord godis i!
och jag skulle behålla boken själv för att få tips på nya godsaker att ge bort! grattis till lillkillen!

Heidi
12 år sedan

Hej!
Jag ger allra helst bort en korg med olika gosaker i som jag och barnen oftast brukar pyssla ihop tillsammans.. Vad dessa korgar innehåller beror helt på vem som ska få den och vad för sorts tillställning vi ska på..
Senaste korgen vi gav bort här om veckan innehöll bland annat choklad muffins, choklad biskvier och choklad praliner. Till detta köpte vi en flaska whiskey.. Samt lite frukt som vindruvor, physallis mm.. Han som fick den älskar både choklad och whiskey. Och denna gömde i skogen så han fick gå på skattjakt efter en skattkarta barnen ritat åt han.. Vääldigt lyckad och många glädje tårar denna gång. 🙂
Jag skulle absolut behålla boken själv för att få mer inspiration till mina korgar, att fylla med nya goheter!

Sanna
12 år sedan

Jag skulle behålla boken själv så att jag kan ge många olika hemlagade presenter. Jag tycker om att hitta ett fint fat eller flaska och göra en kaka,muffins eller en saft som mottagaren tycker om.

AnnaLena
12 år sedan

… jag ger gärna bort egenhändigt plockade bär och svamp.
Om jag vinner boken så behåller jag den gärna själv men risken finns att min dotter norpar den och då får jag köpa mej en 🙂
Grattis till bebisen och tack för inspirationen

Malin
12 år sedan

Jag brukar ge bort hemgjorda skorpor eller jordgubbsaft i fina glasburkar och flaskor!
Jag skulle behålla boken själv för nya tips och idéer. Tror mina vänner skulle uppskatta lite variation på ätbara presenter! Jag blir glad och alla mina nära och kära blir glada:)
Kram Malin

Lena
12 år sedan

Visst är det skoj att ge bort saker man har gjort själv, och speciellt ätbara saker. Jag tycker om att ge bort hemmagjort godis, som ligger på fint silkespapper och i små askar som mina barn har dekorerat. Annars gillar jag att ta med mig ett gott matbröd eller härliga biscotti i fina cellofan påsar.
Jag ska behålla boken själv, och få ännu mer inspiration att ge bort ätbara presenter till mina nära&kära.

A N N A
12 år sedan

Jag sommarjobbar på ett dagis under sommaren och en fredag kom jag på idén att baka något och ta med. Det blev kärleksmums och alla barnen tyckte det var jättegott! Följande fredagar har barnen fått baka själva med utskrivna recept från din blogg och alla tycker det är superkul!
Om jag skulle vinna tävlingen så skulle jag ge bort boken till dagiset så de kan fortsätta baka även när jag slutar!

Martina Olofsson
12 år sedan

Jag gillar att få och ge bort något ätbart från trädgården; färska hallon i en fin burk på sommaren och kanske hallonsylt eller saft på vintern. På sommaren är det fint att ta rödbetor och morötter från landet och sätta ett fint band runt blasten och vips så är buketten klar.
Om jag vinner boken kommer den att bli kvar i min ägo så att jag kan planera för fler ätbara presenter till andra 🙂

Maja
12 år sedan

Jag skulle behållt boken . När jag ska ge bort något så brukar det oftast bli cupcakes!

Mitta
12 år sedan

Jag älskar att ge bort kryddor i fina burkar som man har köpt utomlands. Oftast blir det tandoori kryddan som är min personlighet 🙂
Kommer behålla boken 🙂

Abbe
12 år sedan

Min favoritgåva att ge bort är kanske inte det du helst äter (även om den är helt ofarlig o nog skulle gå att äta). Jag gör egen hudlotion gjord på ringblommor, rapsolja och bivax. Läker småsår på ett kick

Marie Schenning
12 år sedan

Jag skulle behålla boken för att sen istället arbeta mig igenom den o ge bort de sakerna – då får fler nytta av vinsten!
Jag gillar att ge bort hemgjorda praliner eller saft o marmelad jag gjort. Men den mest uppskattade var nog sugar cookies i olika färger till en ny liten bebis med hans namn, välkommen osv. Så personifierade kakor är en hit!

Delikata Recept
12 år sedan

Mina hemmagjorda chokladbrownies med färska jordgubbar vid sidan om är den bästa ätbara gåvan för mig att ge bort :-).
Boken skulle jag ge till min bästa väninna som en gåva tillsammans med mina chokladbrownies.

Linda
12 år sedan

Jag ger gärna bort hemmagjort bröd eller olika sylter.
Gott och alla uppskattar det!
Jag kommer behålla boken själv i fall jag vinner den, för att få mer idéer!

Anna
12 år sedan

Jag kommer att behålla boken själv, jag önskade mig den i födelsedagspresent men fick den tyvärr inte…
Jag älskar att ge bort bakverk, oftast skickar jag med receptet eller också köper jag en receptbok och bakar något ur den som… alltid uppskattat.
Måste även säga Grattis till er lilla son… han är så söt. =)
MVH ANNA

Fia
Fia
12 år sedan

Jag vill såklart behålla den själv! 🙂 Jag brukar ge bort rabarber- och citrondricka i fina flaskor på sommaren, och kring jul är det roligt att ha med eget julgodis i fina plåtburkar som gå-bort-present.

MG 8227

Nästa inlägg

Bärglass till stora och små barn..

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x