Bailey´s cupcakes till Marias möhippa
Sebastian Niemi-Carlsson
Sebastian Niemi-Carlsson
Förra helgen ordnade vi möhippa för min vän Maria som skall gifta sig nu i augusti. Inte helt otippat hamnade det på min lott att fixa något sött att äta efter buffén vi dukade upp.
Jag passade då på att testa ett nytt recept med lite nya smaker, mastiga chokladcupcakes med Bailey´s frosting. Gissa om det blev gott!
Jag har aldrig testat att göra muffins på det här sättet tidigare, men då man inte vispar in så mycket luft i smeten blir det en kompakt och bastant muffins. Vilket passade perfekt i det här fallet!
Bailey´s cupcakes, cirka 16 stycken:
3 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kakao
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten
1/2 dl starkt kaffe
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl Bailey´s
Blanda alla torra ingredienser i en skål, rör om med en ballongvisp så alla klumpar försvinner. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg, vatten, kaffe, creme fraiche och Bailey´s. Vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat. Vispa sedan i ytterligare 3 minuter tills du fått en blank och smidig smet.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet. Grädda i 180 grader i 18-20 minuter. Pensla de varma muffinsarna med Bailey´s. Låt svalna helt.
Bailey´s frosting:
200 g mjukt smör
3-4 dl florsocker
3 msk Bailey´s
Vispa smöret tills det är jämnt och riktigt mjukt, tillsätt florsockret lite i taget. Ha sist i likören och blanda väl.
Spritsa frostingen på dina cupcakes och dekorera med pärlor och glitterströssel.
Att använda olika likörer i bakning är alltid lyckat, vilken likör gillar du bäst?
Det snygga och mycket praktiska tårtfatet kommer från Lagerhaus och de söta muffinsformarna är från Panduro