ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fisk i ugn

/

Här hemma har vi drabbats av en förfärlig förkylning. Först den lilla sonen och nu jag. Det känns som om jag knappt varit utanför dörren på snart en vecka och datorn den har jag inte öppnat sedan förra veckan nån gång! När man råkar ut för förkylningar eller annan sjukdom som gör att man inte ens orkar med vardagslunken, ni vet: städa-tvätta-laga mat, ja då lär man ta till dom där små knepen. Istället för att dammsuga kan man sopa av lite med kvasten och till middag lagar man något som är enkelt, nyttigt och smakar smaskens.

Det här receptet på torsk i ugn är ett sådant där finfint recept jag fått av mamma. Gott som bara den och det brukar gå hem hos stora som små.
Till fisken serverade jag rårivna morötter, ruccola och kokt potatis. Om jag har mer ork nästa gång tänkte jag spritsa potatismos runt om i ugnsformen, då blir det en fiskgratäng!

Torsk i ugn:

800 g torsk
4 dl creme fraicke
2 msk hackad dill
2 msk kaviar
citronpeppar
salt

Lägg torskblocken i botten på en ugnsfast form.

Blanda samman creme fraiche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Snåla inte med kaviar och citronpeppar, det är den som ger fisken den goda smaken!

Nu är det snart dags för lunch och idag får jag äta god ugnspannkaka som blev kar efter gårdagens middag!

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

88
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00