Fisk i ugn

Här hemma har vi drabbats av en förfärlig förkylning. Först den lilla sonen och nu jag. Det känns som om jag knappt varit utanför dörren på snart en vecka och datorn den har jag inte öppnat sedan förra veckan nån gång! När man råkar ut för förkylningar eller annan sjukdom som gör att man inte ens orkar med vardagslunken, ni vet: städa-tvätta-laga mat, ja då lär man ta till dom där små knepen. Istället för att dammsuga kan man sopa av lite med kvasten och till middag lagar man något som är enkelt, nyttigt och smakar smaskens.

Det här receptet på torsk i ugn är ett sådant där finfint recept jag fått av mamma. Gott som bara den och det brukar gå hem hos stora som små.
Till fisken serverade jag rårivna morötter, ruccola och kokt potatis. Om jag har mer ork nästa gång tänkte jag spritsa potatismos runt om i ugnsformen, då blir det en fiskgratäng!

Torsk i ugn:

800 g torsk
4 dl creme fraicke
2 msk hackad dill
2 msk kaviar
citronpeppar
salt

Lägg torskblocken i botten på en ugnsfast form. Blanda samman creme fraiche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Snåla inte med kaviar och citronpeppar, det är den som ger fisken den goda smaken!

Nu är det snart dags för lunch och idag får jag äta god ugnspannkaka som blev kar efter gårdagens middag!

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

34
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
12 år sedan

Åh va gott!
Jag tog fram torsk igår som jag ska bjuda på ikväll.
Hade tänkte göra en gratäng.
När skulle du lägga i potatismoset?
Sista 10 minuterna bara?
/Elin

Hanna
12 år sedan

Använder du fryst fisk? 🙂

Me And My Sweets
12 år sedan

Oh, det ser jättegott ut! Enkelt, men ändå fantastiskt, finns det något bättre.-)

Emilia
Emilia
12 år sedan

Kolla in denna nya receptsajt med läckra recept!
http://www.masterkocken.se/Recept

Agneta
12 år sedan

Det där måste jag prova. Låter riktigt smarrigt.

amalia
12 år sedan

Lagar på tok för lite fisk så fantastiskt med ett recept på fisk som inte är lax!

Johanna
12 år sedan

Det ser super gott ut!

Sabina
12 år sedan

Ser jätte gott ut

Caroline
Caroline
12 år sedan

Blir alltid glad när jag ser att du lagt in ett nytt recept! Det här ska vi prova!

Pralin från matmedmera
12 år sedan

Hoppas du blir bra snart. Gott recept! Jag brukar laga mycket fisk själv

Linda
12 år sedan

Har en tävling hos mig där man kan vinna ett ex av boken ”Dekorera cupcakes, kakor och tårtor”. Vara gärna med eller tipsa andra om detta 🙂

Victoria
12 år sedan

Det där låter ju väldans gott!!!
Hoppas helgen blir bra och att ni kryat på er!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

trackback
12 år sedan

[…] av Linnéa Seidels fina recept lagade jag igår denna omega 3-boost. Som jag nämnt några gånger så är jag ju […]

Catrin
12 år sedan

Otroligt gott Linnéa!
Testade detta recept igår och det kommer att göras fler gånger! Enkelt och ’snabblagat’, inte mycket krussedeuller haha Men som du skrev, man får inte snåla med kaviar och citronpeppar, därför öste jag på med lite mer än vad receptet sade och det blev toppen!
Tack för supergoda recept!

Caroline
12 år sedan

Hej!
Jag lagade just detta recept och herregud vad gott det var!! Det är faktiskt inte första gången jag provar något av dina recept och jag har aldrig blivit besviken. Tror nästen jag skall prova kycklinggrytan/soppan senare i veckan, kan ju aldrig bli fel. Hoppas du har en fin helg.
Kram

Pernilla
12 år sedan

Supergott, hela familjen gillade denna superenkla rätt, succé! Tack för att du delade detta recept!

Tomas
12 år sedan

Kanongott t.o.m. barnen åt.

Viktor
Viktor
11 år sedan

Hej Linnéa! Det låter jättegott! Vilken sorts kaviar använder du?

LinnéasSkafferi
LinnéasSkafferi
Svara på  Viktor
11 år sedan

Helt vanliga svennes kaviar.

Ronnie
11 år sedan

Provar det nu. Smakade av cremefraiche blandningen. sååå gott.

Elin
11 år sedan

Ska fisken vara tinad eller fryst?

trackback
11 år sedan

[…] Linnéas Skafferi » Fisk i ugn. […]

trackback
11 år sedan

[…] Första riktiga måltiden på 2 dygn fick bli något gott och lättsmält. Provade ett recept från Linnéas Skafferi som jag verkligen kan […]

Loppan G-sson
11 år sedan

Nämen Halloj – Här sitter jag och söker runt på nätet efter ett lätt fiskrecept till ungdomarna som kommer itll helgen och hittar detta. Verkar kanon!!! Tackar Tackar.

Ditt namn Gun wilkas
11 år sedan

Hej
Åh vad det ser gott ut. Tänkte försöka med detta idag när min son med familjs kommer på besök. Undrar bara om fisken ska Tinas först?
Hälsningar och ha en bra dag
Gun

Eva
Eva
11 år sedan

Tredje gången jag gör detta recept på kort tid! Kanonrecept, alla i familjen gillar. Får köra dubbel sats för att det ska räcka. Tack för receptet!

Torgny Ringmark
10 år sedan

Kanongott, hade rosmarrnhalvor i ugnen som jag satte in en kvart tidigare allt klart samtidigt. Kan matlagning vara enklare ?

Bosse Lostål
10 år sedan

Ställer samma fråga som poppat upp ett par gånger utan att få svar? Fryst eller tinad fisk?

Sara
9 år sedan

Hej,
Ljuvlig bild! Formen som används till fisken, vart den är den ifrån?
Vänlig hälsning
Sara

Rickard
9 år sedan

Hej såg detta recept och det är galet likt min kalla sås jag använder till pressad potatis och stekt lax. Kör med färsk citron och svartpeppar men annars är det samma. Måste testa detta recept nästa gång jag lagar fisk. Om det ska vara fryst eller tinad fisk beror väl lite på hur länge man orkar vänta på att maten ska bli klar, samt att såsen förmodligen blir tunnare med fryst fisk då den innehåller mer vatten.

trackback
9 år sedan

[…] mig ska antingen serveras med en god sås eller vara panerad. Det här fiskreceptet kommer från en blogg som jag upptäckt nyligen och som verkar ha massor av goda […]

Daniel F
9 år sedan

Hej, fantastiskt inspirerande recept, tack för det! Har just hittat in i Ditt skafferi så här skall jag botanisera fortsättningsvis.
Kaviarfisken är fantastisk och såå enkel och snabb att gå färdig.
Rekommenderas av hela familjen.
Hälsningar, Daniel

trackback
8 år sedan

[…] har jag ensam tid med min lurviga lilla livskamrat och vi ska mysa så mycket som vi kan! Tänkte laga fisk och faktiskt låta Adolf smaka lite lyxmat. Hur ser er kväll […]

no deposit casino bonus
8 år sedan

NQUytp Regards for this marvellous post, I am glad I discovered this web site on yahoo.

Watch All Latest Bollywood and Hollywood Movies online
8 år sedan

Wow, great blog article.Much thanks again. Want more.

how to lose 20 pounds
8 år sedan

Im thankful for the post.Thanks Again. Great.

tv episodes reviews
8 år sedan

Major thankies for the article.Much thanks again. Awesome.

Elisha Levi and Omri
8 år sedan

Really informative blog post.Really thank you! Fantastic.

Pavilion Potong Pasir Reviews
8 år sedan

wow, awesome article post.Really thank you! Great.

diwali wishes
8 år sedan

This info is invaluable. When can I find out more?

trackback
8 år sedan

[…] found the recipe on the Swedish blog Linnéas Skafferi, she adds in her recipe that if you have the energy you could put the mash in the fish dish and […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 71136 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 6729 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2012/03/fisk-i-ugn/ […]

Skorpor

Nästa inlägg

Skorpor på gamla bullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x