ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lax i ugn

/


Här kommer ett sånt där perfekt recept att ta till om energi och inspiration tryter. Lättlagat som tusan och passar perfekt som middag mitt i veckan eller varför inte som en lördagslunch med goda vänner?
Allra godast blir det ju såklart om du använder färsk lax, men självklart funkar även fryst. Vad du väljer att servera till din fisk väljer du själv, kokt potatis, potatismos, potatis i ugn eller varför inte en enkel sallad?
Gräslöken jag använt är faktiskt min helt egna och årets första skörd. Den fick övervintra i en bunke på trappen och verkar tillsammans med smultronen som också sitter där i ha överlevt. Hur underbart är det inte att skörda den första gräslöken redan i april liksom!?

Lax i ugn:
4 st laxfiléer
1 lime
havssalt
svartpeppar
sås:
2 dl creme friche
gräslök
havssalt
svartpeppar
olivolja
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Tvätta limen och finriv skalet. Fördela det över laxen tillsammans med saften från limen. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i en 200 grader varm ugn i cirka 15 minuter.


Blanda undertiden samman såsen.
Svårare än så är det ju faktiskt inte att laga till lite vårfräsch lax!
Vad lagar du helst när du gör fisk?
Bild: Linnéa Seidel

181

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00