ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tortillapizza

/

Här är semestern över och Sebastian har gått tillbaka till arbetet. Jag och Axel sjunker så sakta in i våra gamla rutiner och även om jag älskar semesterns oplanerade tillvaro, är det ändå ganska skönt med ordning och reda igen. Men i och med att det börjar bli vardag igen så ska mat lagat på ett helt annat vis mot när hela familjen är hemma och ledig.
Men just den här tiden på året brukar det vara en fröjd att få laga mat. I butikerna finns nu så många fantastiska råvaror, allt fräscht, till bra pris och det mesta är svenskodlat. Kan det bli mycket bättre än så? Har man odlat lite själv börjar även det ge skörd och idag kunde vi använda egenodlade tomater till snabbpizzan vi åt till middag.

Vardagspizza på tortillabröd, en fin genväg om man är sugen på en lätt middag som både barn och vuxna gillar. Jag tror även det skulle fungera fint att skära upp den i trekanter och servera som tilltugg eller som förrätt. Jag brukar vara riktigt slö och bred på färdig pesto istället för tomatsås på tortillapizzan, sedan är det bara att toppa med vad man gillar eller som för oss idag; det som fanns i kylen.

Tortillapizza 6 stycken:

6 stycken små vetetortilla
1 liten burk grön pesto
400 g kyckling
blandade färska örter
salt & peppar
färska tomater
1 stor röd paprika
4 dl riven ost (gärna någon lagrad variant med ordentlig smak)
150 g fetaost
färsk persilja
ev. balsamvinäger

Bred peston över tortillabröden. Skär kycklingen i små bitar och stek dem i en klick smör. Finhacka örterna och blanda i dem i kycklingen tillsammans med salt och peppar. Skär tomaterna i skivor och paprikan i små bitar. Fördela kyckling, tomat och paprika över bröden och toppa med riven ost. Grädda i 180 grader i cirka 15 minuter eller tills osten börjar smälta. Smula sönder fetaosten och strö den över de varma pizzorna. Toppa med färsk persilja och ringla sist över lite balsamvinäger.

Middagen är serverad!

Är ni tillbaka på arbetet eller njuter ni fortfarande av semestern?

51
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00