ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkakemuffins

/


Tyvärr så bakar jag inte så mycket just nu, men när det bakas här hemma blir det ofta kladdkaka i någon form. Fördelen med just kladdkaka är att man oftast har alla ingredienser hemma och det går att variera i det oändliga.
Denna gång testade jag att göra kladdkakemuffins, något jag tror dom flesta av oss misslyckats med någon gång? Jag vet inte hur många gånger jag testat olika recept och tänkt att nu då, nu blir det bra. Och ut ur ugnen kommer något som förvisso för det mesta har smakat bra, men de kan verkligen bli ohyggligt fula. Allt som oftast kan man rädda det hela genom att spritsa i en klick grädde eller ha i en skopa vaniljglass på kladdkakan.
Så den här gången testade jag att använda mitt allra bästa recept på vanlig kladdkaka. Och det fungerade hur bra som helst!! Kladdkakan sjönk bara ihop lite lagom i mitten och det var inga problem alls att äta dom med händerna.
Till chokladiga bakverk kan det vara gott att bryta av med lite salt, dock ska man inte överdosera vilket jag kanske råkade göra. Två nypor var i mesta laget, nöj dig med en!


Kladdkakemuffins ca 12 st:
2 ägg
3 dl socker
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 4 msk kakao
1 nypa flingsalt
Rör samman ägg och socker. Smält smöret och ha i det. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det i smeten. Blanda noga.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten mellan formarna.
Värm ugnen till 175 °C och grädda i cirka 10 minuter. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, det stelnar lite när de svalnat.En av dom stora fördelarna med just kladdkaka är att det passar perfekt att göra tillsammans med en snart tvåårig liten kille. Röra, röra, ha i socker, smaka på smöret och sen äta upp smeten som finns kvar i skålen. Hur underbart som helst om ni frågar Axel!
bilder: Linnéa Seidel

162

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00