Skurna pepparkakor


skurnapepparkakor-1
 

Hej bloggen och hej Loppi! Från och med idag är Linnéas Skafferi en av Loppi.se’s toppbloggar!

Det ska bli så himla kul att få en liten nystart i allt, jag har så mycket kul att visa er alla här framöver.  För er gamla trogna läsare som hängt med länge kan jag försäkra er om att allt bara kommer bli till det bättre! Betydligt fler inlägg, recept, tips och idéer.

Och dagen till ära, är det ju faktiskt Anna-dagen. 9 december som är lika med pepparkakans dag här i Sverige. Jag tänkte bjuda på en gammal goding, mina skurna pepparkakor. De är hur goda som helst och riktigt enkla att göra.

Jag brukar dela degen i två och spara den ena i kylskåpet. Då kan man snabbt ta fram och grädda en plåt pepparkakor när man får besök. Hela köket doftar nygräddade pepparkakor, hur underbart är inte det?!

Skurna pepparkakor, ca 70 st:

200 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 tsk kanel (ha gärna i lite mer för extra julig smak)
2 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
1 ½ dl hackad sötmandel

Rör ihop smör, socker, sirap och kryddor. Tillsätt bikarbonat, blandat med mjöl och mandel.
Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Linda in dem i plastfolie och låt vila i kylen en timme.
Skär deglängderna i tunna skivor och grädda i 200 °C i 12 minuter.

Bild:Linnea Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
filipparadin
filipparadin
8 år sedan

Hej vad roligt att du också är här med oss! Jag är precis som du ny på Loppi men till skillnad från dig är jag helt ny inom bloggvärlden. Ska bli kul att följa dig :-). Vi ses säkert på någon träff någon gång här fram över. Allt gott! Filippa Rådin

Anni
Anni
8 år sedan

Hej! Jag har följd dig läääänge och älskar dina inlägg och alla foton ni tar är ju så vackra!
Att Anna-dagen är den dagen man lutar fisken inför jul har jag lärt mig sen barnsben. Men pepparkakans dag var något nytt 🙂 Här hemma bakas alltid små pepparkakor som intas till glöggen varje advent. En tradition jag har med mig från min farmor. Älskar mina minipepparkaksformar! Lycka till med det nya!!!

Blåbärscheesecake 3

Nästa inlägg

Fryst cheesecake med blåbär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x