Torskrygg med pesto

torsmedpesto
 
Många tycker att fisk är svårt att variera och lite krångligt att laga. Men jag älskar fisk! Helt klart en av mina vardagsfavoriter, just därför att man kan ha samma bit fisk och hitta på massor av roliga och varierande recept av den. Och just fisk i ugn är ju rysligt smidigt och går oftast ganska fort att få klart.
Den här supersnabba laxen med smaksatt färskost tillexempel. Laxfiléer i en ugnsform, bred på smaksatt färskost. In i ugnen. Klart. Hur enkelt som helst! Eller kokt torsk med äggsås, också superenkelt! Har du något enkelt och bra fiskrecept att dela med dig av? Lämna en kommentar eller skicka ett mail.
Men till dagens recept, också det en sådan här enkel historia. I vanliga fall brukar jag använda lax till just detta recept. Men nu hade jag bara torsk och det gick precis lika bra.
Torskrygg med pesto:
450 g torsk (3 portionsbitar)
ca 180 g grön pesto
salt & peppar
Lägg torsken i en ugnsfast form Bred ca en matsked pesto på varje torskrygg. Salta och peppra. Värm ugnen till 175°C och stek fisken i ca 20 minuter.
Till fisken gör du en enkel kall sås av ett par deciliter turkisk yoghurt och den pesto du har kvar. Blanda allt och servera till fisken.
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kai
Kai
8 år sedan

Ser fantastiskt gott ut! 🙂

Smördegshjärtan med nutella

Nästa inlägg

Frasiga smördegshjärtan med nutella

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x