Frukostsmoothie

smoothie
 
Att starta dagen med att hinna äta en riktig frukost är härlig lyx för mig. Efter många månader med klassisk gröt till frukost känns det skönt att då och då äta något annat. Som när man har massa rester av saker i kylen som behövs ätas upp och man kan göra en riktigt smarrig smoothie av det. Förra veckan gjorde jag ju en nutellasmoothie, hur god som helst! Men i den här varianten har jag avokado, som ger en härlig krämighet. Nästan så att det blir som yoghurt i konsistensen. Även om man inte är stormförtjust i just avokado kan man inte ana att det är just det i den.
Avokado, banan och lite havremjölk tycker jag är en bra bas. Sen kan man ösa i de frukter och bär man gillar bäst eller har hemma. När man mixat ihop sin smoothie och haft upp den i glas tycker jag det är gott att toppa med lite torkade bär och frön.
Smoothie, 2 stora glas:
1 mogen avokado
1 banan
jordgubbar, hallon och blåbär
vaniljpulver
havremjölk
pumpakärnor, kokos och torkade tranbär
Mixa avokado och banan slätt. Blanda i frysta bär och vaniljpulver, fortsätt mixa. Blanda i havremjölk tills du har fått önskad konsistens. Jag har min gärna lite tjockare. Ha upp i glas och toppa med t ex  pumpakärnor, kokos och tranbär.
Vilken är din favoritsmoothie?
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
8 år sedan

Favoriten just nu är en grön ”Hulken” som jag säger till mina dagbarn 😉 Blandar ungefär som du men lägger till grönkål och babyspenat och lite apelsin/citron! Fräscht och gott!
Önskar Dig /Er en skön tisdag trots vädret… Kram Kate

Pia
Pia
8 år sedan

Hej!
Jag tar 3 små övermogna bananer, lite frusna jordgubbar, 1 glas ganska stark Fun light jordgubb-saft (alltså blanda med vatten 1:5) samt 250 g naturell kvarg (0,2 % fett) och kör i min matberedare ett par minuter. Jättesunt och med få kalorier (=utan raffinerat socker). Det räcker till 3 glas smoothie…..fast jag och min pojkvän delar på denna själva…:-D….gott framför tv:n o är mättande.
Mvh Pia i Skåne

trackback
8 år sedan

[…] älskar den här kräm/fruktmosblandningen. Samma bas som till smoothien jag gjorde här om dagen använde jag. Tjock och krämig, men len och mjuk i konsistensen. Därtill […]

trackback
8 år sedan

[…] älskar den här kräm/fruktmosblandningen. Samma bas som till smoothien jag gjorde här om dagen använde jag. Tjock och krämig, men len och mjuk i […]

trackback
8 år sedan

[…] Overnight oatsFrukostsmoothieFruktröraFrukostskål […]

bönbiffar med morot och majs

Nästa inlägg

Veckans matsedel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x