Chokladdoppade mandlar

Chokladdoppade mandlar
 
Ska ni anstränga er och gör ett hemgjord godis den här påsken, då rekommenderar jag er absolut att göra dessa chokladdoppade mandlar! Mandlar som rostats i stekpannan, doppats i mörk choklad och sedan strösslats med flingsalt. Jag dör så gott det blev!
Det slutade med att jag fick lägga dom i en burk med lock och ställa in dom långt, långt in i kylen. Det var helt omöjligt att sluta äta nämligen! Ett perfekt godis att göra och ge bort till någon man tycker om, eller att bara ha för sig själv.
Jag använde mig av en mörk choklad som redan var lite smaksatt med havssalt. Självklart kan man ju använda vilken choklad man gillar bäst. Men just det salta i kombination med choklad och mandel blev verkligen  en riktig pang-kombo.
Jag doppade en påse (200 g) mandlar i chokladen. och vid första anblick kan det se ut som om det blir väldigt mycket mandlar. Men jag försäkrar er om att det inte var några som helst problem att äta upp allihopa på ett par kvällar!
Chokladdoppade mandlar med havssalt:
200 g mandlar
100 g mörk choklad med havssalt
flingsalt
Lägg mandlarna i en varm, torr stekpanna. Rosta mandlarna i cirka 10 minuter. Tossa runt mandlarna så de inte bränns vid. Låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron. Lägg i alla mandlar i chokladen. Tack ur dem en och en med hjälp av två gafflar. Låt överflödig choklad rinna av. Lägg ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö lite flingsalt över de chokladdoppade mandlarna. Låt stelna. Lägg i en burk med lock och förvara i kylen.
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ekenäsliv
8 år sedan

Å mums så gott! Lovar att dem ska jag göra 🙂

sara
sara
8 år sedan

Åh vad gott, ska testas ikväll!

trackback
8 år sedan

[…] Linneas skafferi tipsade om enkelt påskgodis – chokladdoppade mandlar med flingsalt. Så gott! […]

Anni
Anni
8 år sedan

Tack!! Min äldsta son älskar allt med havssalt så detta ska jag göra och ta med nästa gång jag träffar honom. Kanske bäst att jag sätter hänglås på burken…. Hihi

Paj

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x