Frukost

acaibowl
Frukost, det är väl det bästa på hela dagen?! Sällan är jag så hungrig som på morgonen och oj så gott det brukar vara när man väl får sätta sig och äta. Oavsett om det är långfrukost hemma med familjen eller en snabbfrukost på jobbet så älskar jag just frukosten. Kroppen liksom vaknar till och får massa härlig energi för att klara av dagen.
Och så finns det ju så himla många olika varianter på frukost man kan göra. Jag gillar ju sådant som går fort att göra. Jag är som sagt ofta väldigt hungrig på morgonen och då vill jag att det ska gå undan att få fram något att äta. Därför gillar jag chiapuddingar och overnight oats som man förbereder kvällen innan, eller smoothies och annat som bara är att mixa ihop och sen är det klart.
Sedan tycker jag frukosten är ett gyllene tillfälle att få i sig massa nyttigheter. I en smoothie är det ju bara att mixa ner frukt och grönsaker, vilken härlig kickstart på dagen!
frukost
Här har jag gjort två olika sorters skålar. Ibland kan min mage känna att en skål yoghurt eller fil på tom mage blir lite starkt och en uppblåst ballongmage kommer som ett brev på posten. Därför gillar jag de här fruktmixarna. Känslan av att äta den där skålen med något kallt på morgonen som man är så van vid finns där, men min mage blir bra mycket gladare. Basen är densamma i båda, frukt, bär och havremjölk! Sedan har jag spetsat till den ena  skålen med aciapulver och den andra med nyponpulver. Allt för att få i sig extra med vitaminer och mineraler!
Frukostskål med banan och hallon/blåbär:

1/2 banan
1 1/2 dl frysta blåbär/hallon
1 msk aciapulver
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 dl havremjölk
Mixa banan, bär och pulver, tillsätt mjölken, lite i taget tills du fått en krämig och len konsistens. Toppa med färsk frukt, nötter och frön.
Frukostskål med banan och mango:

1/2 banan
1 1/2 dl fryst, tärnad mango
1/2 msk nyponpulver
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 dl havremjölk
Mixa banan, mango och pulver, tillsätt mjölken, lite i taget tills du fått en krämig och len konsistens. Toppa med färsk frukt, nötter och frön.
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
8 år sedan

Håller helt med, frukost är absolut en höjdpunkt. Speciellt på helgerna, då kan jag sitta i timmar och bara njuta

Karin
8 år sedan

Vilken drömfrukost! Båda ser riktigt goda ut!

Jungfrumamma
8 år sedan

Ser otroligt gott ut! Jag brukar köra på potatismjöl i Smoothien, det innehåller resistent stärkelse som är super!

Arianne
6 år sedan

Alltså det där såg inte lite gott ut!!
Vilka fantastiska färger och vilken uppläggning. Att starta dagen på detta sätt skulle inte gå någon obemärkt förbi 🙂

hel laxsida med romsås

Nästa inlägg

Laxsida med romsås, hjortronsås och sallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x