Chiapudding

chiapudding
Vi fortsätter väl med lite härliga frukosstips här på boggen! Snart kan jag få ihop till en hel, stor frukostspecial som täcker in typ alla områden av frukostbordet tror jag. Men gillar man frukost så gör man!  Näst ut är en klassisk chiapudding.
Fenomenet slog ju ner som en bomb här för något år sedan och ett tag var det det enda folk åt verkar det som. Jag är lite periodare, men jag gillar själva tänket. Att man gör iordning det på kvällen och det bara är att ta med sig burken i farten nästa morgon. Det är min grej det nu när jag jobbar.
chiapudding
 
Jag köpte vita chiafrön sist jag handlade, de smakar inte annorlunda än vanliga svarta. Dom är bara, vita. Och fungerar precis som de svarta. Man lägger dom i blöt, de sväller upp och du får dig en härlig pudding. Typ.
Jag smaksatte min chiapudding med blåbär och vanilj. Himla gott! Och till det min senaste variant av granola. Som tyvärr börjar ta slut… Dags att göra en ny omgång!
Chiapudding:
2 dl havremjölk
1/2 dl blåbär
2-3 msk chiafrön
vaniljpulver
Lägg havremjölk och blåbär i ett litermått. Mixa slätt med mixerstav. Häll i chiafrön och vaniljpulver. Blanda väl. Ha upp på en burk eller i ett glas. Låt stå i kylen över natten. Om du har  möjlighet, rör om efter cirka en timme.
Servera med färska bär och granola.
Frukosten är serverad!
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lovisa
7 år sedan

Jag undrar ungefär hur mycket vaniljpulver du har i? Har aldrig använt mig av det tidigare så vet ej vad som är rimligt 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Lovisa
7 år sedan

Hej Lovisa,
Vaniljpulver är väldigt koncentrerat, så tänkt inte att det är som vaniljsocker i smak. Brukar kanske ha i lite drygt en knivsudd.
När man väl har börjat använda vaniljpulver vill man ha det i typ all!

gulasch i crock pot

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x