Resan till Cypern

cypern-maj-3
Ok, här kommer en riktig bildbomb från vår resa till Cypern som vi kom hem ifrån i lördags morse. Vi har haft en härlig vecka då vi båda kunnat släppa jobbet helt och bara varit lediga med barnen. Inga måsten, inga: vänta jag ska bara.. Utan verkligen en hel vecka med bara sol, bra med sömn och massa ledig tid tillsammans.
Vi valde att resa till Cypern denna gång. Närmare bestämt till Limassol. Jag har varit där en gång tidigare för massor av år sedan. Limassol är ju en ganska stor turiststad och jag tänkte att jag kanske, kanske skulle kunna lokalisera vart det hotellet låg. Och det visade sig inte vara några problem alls. Vi bodde nämligen precis bakom det hotellområdet jag bodde på sist jag var där. Lite lätt förvånad blev jag allt ::
 
cypern-maj-5
Vi bodde på Blue Star Atlantica Oasis, All Inclusive, Bamseklubb och hela köret. Poolområdet var verkligen helt fantastisk. Barnpoolen var uppbygd kring ett piratskepp med två rutschkanor, vatten som sprutade hit och dit, ett segel som höll barnen i skuggan och sen var det inte djupare än 40 cm på det djupaste stället. Helt perfekt för både Axel som snart är 5 och Isac som blir 2 i sommar.
cypern-maj-16
 
cypern-maj-15cypern-maj-17cypern-maj-18
Sen fans det en större pool med lite djupare vatten där det passade utmärkt att leka, hoppa och busa. Isac tröttnade aldrig på att stå och hoppa från kanten! Han kunde hålla på hur länge som helst.
Axel jobbade hårt med att träna på att simma och klarade faktiskt av att ta några ben och armtag utan armpuffarna! Så duktig!

Sen fanns det en inomhuspool, en liten bubbelpool och lite avskilt en pool där inga barn under 18 år hade tillträde. Kan ju säga att det var ett litet lugnare tempo där än vid de andra poolerna…..cypern-maj-4
I anslutning till hotellområdet låg även en lekpark man kunde göra av med energi i om man nu tröttnade på att bada en stund.
 
cypern-maj-2 cypern-maj
Hotellrummet och alla andra utrymmen var superfräscha och nyrenoverade. Vårt rum var jättefint med ett separat sovrum till oss och sedan en våningssäng till barnen i det andra rummet. Axel blev ju så klart kär i våningssängen och sov gott högst upp hela veckan. Faktiskt sov båda pojkarna ovanligt bra hela veckan. Och trötta var de om kvällarna så vi har sovit massor den här resan. Så välbehövligt!
Sen var det en del saker som var mindre bra med resan.
Personalen var så sjukt stressade i den hyperstressade restaurangen att dom inte hade tid att vara trevliga. Några tappra själar hade tid för ett litet leende ibland. Men dom bara stressade runt och gjorde matsituationerna ganska jobbiga faktiskt. Så det blev ett stort minus. Sen var ju en av anledningarna till att vi bokade just detta hotell att det fanns Bamse-klubb. Axel ville mest vara med oss men han var med en eftermiddag och pysslade. Men självaste Bamse var väldigt frånvarande. 15 minuter under tre kvällar var han med och dansade innan barndiscot började. Sedan såg vi ryggen på honom en dag. Det var allt. Jämför man med när vi åkte med Ving förra året så var Lollo och Bernie betydligt mer närvarande. Trotts att vi då kom till hotellet mitt i natten stod de där och välkomnade oss, dök upp i restaurangen och gick runt på poolområdet fler gånger om dagen.
Sen var maten inte någon hit. Även om det brukar vara lite same, same så kändes det som om det var precis samma mat vi åt varje dag, fast i lite olika tappningar bara. Sen äter jag ju inte så gärna kött som jag inte vet var det kommer ifrån och då blev utbudet riktigt dåligt. Salladsblad, någon ugnsstekt grönsak om jag hade tur och lite så.. Jag ställer ganska höga krav på maten jag betalar någon annan för att lägga och jag tyckte inte maten höll måttet.
cypern-maj-21 cypern-maj-22 cypern-maj-23
När vi inte orkade med allt stoj vid poolen packade vi våra grejer och drog till stranden. Så himla underbart! Jag tror både jag och Sebastian känner oss lite klara med All Inclusive-grejen nu.
Stunderna på stranden blev helt magiska. Barnen lekte fint i sanden och i vattnet, vi kunde sola, bada eller ligga i skuggan och bara ha det bra!
cypern-maj-14cypern-maj-13cypern-maj-12
Det fanns ett helt jäkla hav att bada i. Men självklart ska mister tvärt emot bada i baljan man sköljde av fötterna i! Men så länge han var nöjd så 🙂
 
cypern-maj-11 cypern-maj-10 cypern-maj-9 cypern-maj-8 cypern-maj-7  Men nu är vi hemma i verkligheten, med regn, jobb och förskola igen. Fast en lite mer brunbränd och utvilad version av oss än den som åkte iväg!
Nu är det dags att dyka ner bland mail och allt jobb som väntar efter en och en halv veckas ledighet!
Är det någon som har några frågor är det bara att kommentera!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessica Sundberg
8 år sedan

Härliga bilder!

Angelica Lagergren
8 år sedan

Det ser heeeelt fantastiskt ut!

Marie
Marie
6 år sedan

Hej! Vi funderar på att boka detta hotell till nu i maj men nu när jag ser vad du skrivit blir jag osäker. Skulle du hellre rekommendera SunVing istället? Har även tittat på SunVing Kallithea på Rhodos. Några tusenlappar dyrare men det är det ju värt om det är bättre. Våra barn är 2 och 6. Tacksam för svar,

maria
maria
1 år sedan

hur långt var det till stranden?

mexikansk gryta i crock pot

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x