Världens godaste röra-fetaoströra

fetaoströra
Alltså jag måste bara tipsa er om den här helt underbara fetaoströran. Jag vet inte varför jag inte bloggat om den tidigare. Jag har ju liksom gjort den flera gånger om året hur länge som helst nu. Men aldrig kommit mig för att blogga om den.
Det är den perfekta röran om man är sugen på något fräscht och gott till maten. Nu i sommar har jag gjort en liten twist på den. Förut har jag alltid haft i en skvätt olivolja, men nu senast har jag blandat i en rapsolja smaksatt med basilika. Herregud så gott det blev!
Antingen kan man göra den här röran helt slät genom att mixa den, eller så kan man bara smula fetaosten och låta den vara lite klumpig liksom. Det gillar jag allra bäst. En krämig, fyllig fetaoströra med små underbar bitar av fetaost. Så god!!
Den passar lika bra till kyckling som en bit grillad kött eller fisk. Eller varför inte ha den som dressing till en sallad? Sen att den är superduperenkel att göra gör ju inte saken sämre precis. Så har ni inte testat denna, gör det på stört. Eller ja, det är helt ok om ni väntar till ett passande tillfälle. Kanske fungerar så bra till pannkakor, om ni nu tänkt äta det ikväll 🙂
Fetaoströra med basilika:
1 fp fetaost
ca 3 dl turkisk yoghurt
salt & svartpeppar
rapsolja med basilika (jag använder Sverigeskafferiets)
Mosa eller mixa fetaosten, blanda i yoghurt, salt och peppar. Rör om väl. Ringla över lite olja smaksatt med basilika. Dekorera gärna med ett par färska basilikablad. En perfekt yoghurtsås som passar till det mesta!
Självklart är det gott att smaksätta sin fetaoströra med sånt man gillar allra bäst. Finhackade, soltorkade tomater, oliver eller andra örter är supergott att ha i!
 
Andra såser och röror ni också borde gilla är dessa:

bild:Sebastian Niemi-Carlsson
 
 

17
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hemgjorda chicken nuggets nyttiga

Nästa inlägg

Veckans mat-Barnvänliga veckan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x