Äppelgröt i Crock Pot eller på spisen

äpplen
Vilken sommarvärme vi har! Fast det liksom är 10 september. Hur underbart som helst! Idag har vi varit ute på förmiddagen och fotograferat grabbarna, så himla fina bilder. Kommer lägga upp några av favoriterna här senare. Älskar det här septemberljuset som är nu, Varmt och gyllene liksom!
På tal om saker jag älskar. Har ni testat att göra äppelgröt någon gång? Det är ju bara så himla gott!
Det är så mycket barndom över den gröten och det är så himla gott! Nuförtiden gör jag den alltid i min Crock Pot. Superdupersmidigt. Jag tar bara det vanliga receptet men tillsätter lite mer vatten, för det blir lätt lite stabbigt när man gör gröt i Crock Pot.
äppelgröt
 
Äppelgröt:
4 dl grötris
8 dl vatten (ev lite mer)
10 dl äpplen
2 kanelstänger
 
Mät upp ris och vatten i en kastrull, låt koka upp och småputtra under lock i ca 10 minuter. Dela undertiden äpplena och kärna ur dem. Skär ner dem i mindre bitar, skalet får gärna vara kvar om de är obesprutade äpplen, annars skalar du dem.
Blanda i äppelbitar och kanelstängerna i gröten. Rör om då och då och späd eventuellt med mer vatten. Låt koka i ca 30 minuter eller tills ris och äppelbitar är helt genomkokta. Sockra efter smak (jag brukar inte sockra alls) och servera med massor av kanel och kall mjölk.
Eller gör äppelgröten i din crock pot. Tillsätt bara lite mer vätska. Sätt temperaturen på låg och låt allt puttra på i cirka tre timmar. Rör om då och då.
Sist jag gjorde denna gröt gjorde jag dubbel sats och frös in lite av gröten i portionsförpackningar. Perfekt att ta upp och bjuda mellis-sugna barn.
bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Distance

Nästa inlägg

Blossa16 med smak av….

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x