Torskrygg med pesto och fetaost

torsk i ugn
 
Hej tisdag,
Idag har jag jobbat hemma med massor av härliga recept och bilder. Bland annat ett superhärligt recept på daimcheesecake som ni för allt i världen inte får missa! Det kommer upp på bloggen senare under veckan, så håll utkik!
Men idag bjuder jag er på ännu ett härligt recept på fisk i ugn. Den här gången blev det torskrygg med pesto och fetaost. Så enkelt och så otroligt gott! Passar lika bra till vardag som till fest. Och gillar man inte torsk, då går det precis lika bra med lax. Allra godast är det ju såklart med färsk fisk, men det går det bra med fryst också.
Jag gjorde ett enkelt mos på broccoli och morötter som jag smaksatte med en bit prästost. Supergott och enkelt! Till fisken hade jag den här smaskiga såsen med fetaost. En riktig favorit som passar till princip allt.
Torsk, pesto och fetaost, kan det vara något för barnen kanske några av er tänker? Japp, Axel som nu är 5 år tittade förvånat på mig när han väl smakade och utbrast att det var ju supergott! Så tummen upp från kidsen!
Jag lagar alltid mycket fisk, perfekt att ha i matlåda dagen efter, så 6 st torskryggar räckte precis lagom till 4 vuxenportioner och 2 barnportioner.
Torskrygg med pesto och fetaost:
ca 900 g torskrygg
1 liten burk pesto
1 fp fetaost
salt & svartpeppar
körsbärstomater
Lägg tinad, avtorkad torskrygg i en ugnssäker form. Bred över peston. Smula över fetaosten. Salta lätt och dra några drag med pepparkvarnen. Fördela en ask körsbärstomater över allt. Värm ugnen till 200 °C och ugnsbaka i cirka 25 minuter eller tills torsken är helt klar.
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
7 år sedan

Mmmm. för alla sorters fisk. Gäller bara att inte fega ur när det gäller kryddningen. Fetaostsåsen ska prövas…
Onsdagskram från Kate

trackback
7 år sedan

[…] enkel, gyllene ugnspannkaka dagar då en inte orkar svänga in och trängas i matbutiken, till torskrygg med pesto och fetaost, när lagarlusten är på […]

trackback
7 år sedan

[…] fisk i ugn är sådant man aldrig kan få för mycket av. Här har jag ugnsbakat torskrygg tillsammans med fetaost, tomater och pesto. En supergod […]

Pulledpork

Nästa inlägg

Veckans mat- FREDAG HELA VECKAN!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x