Grön smoothie

 
Hösten 2016 blev hösten då jag hinkade i mig gröna smoothies för glatta livet visade det sig. Men det är ju så gott. Perfekt som frukost på språng eller mellanmål. Man kan ju variera dom i det oändliga och i stort sett ha i av det som man har hemma, mixa och sen är det klart! Smidigt, snabbt och enkelt. Sånt gillar jag!
greensmoothie-4
Jag har tidigare skrivit om hur otroligt trött jag varit den här hösten. Sådär trött att det faktiskt inte är roligt längre. När klockan är 21 är man så förlamande trött att hur man än gör klarar man inte av att vara vaken en sekund till. 8-9 timmar senare vaknar man upp och det känns som om man bara sovit 30 minuter.
Men igår, ja då orkade jag faktiskt vara vaken till kl 23! Utan att somna en endaste gång på soffan! Kanske är det de extra D-vitaminerna jag äter, kanske är det de extra grönsakerna jag får i mig, kanske är det den extra mängd sömn jag samlat på mig i fem veckor nu. Men jag känner mig faktiskt lite piggare och gladare. Så förhoppningsvis har det vänt! Jag håller verkligen tummarna för det. Mer ork och energi är vad man behöver nu när det börjar bli så mörkt ute!
greensmoothie-6
I mina gröna smoothies brukar jag antingen ha bladspenat eller grönkål som bas. Spenaten tycker jag är lite mildare i smaken, så den kan vara bra att börja med om man inte är så van vid illgröna drycker 🙂 Sen har jag kommit på att fryst mango är perfekt att ha i för att ta udden av det lite bittra gröna grönsaker kan föra med sig ibland.
greensmoothie-5
Den här gången blev det en typisk grund för en grön smoothie, en bra bas att utgå ifrån och sedan tillsätta kokt broccoli, andra frön och nyttigheter om man så vill. Precis som när jag lagar mat tänker jag att smoothien måste ha flera lager. Man måste balansera upp smakerna för att lyfta det som är gott och gömma undan de smaker man tycker mindre om. Då är ingefära och citron mina bästa vänner. Inte nog med att de är nyttigt, det tar min smoothie till helt andra smakhöjder!
Grön smoothie:
3 nävar bladspenat
1 dl pumpakärnor
1 dl fryst mango
kallt, grönt te
ca 1 msk citron
1 knivsudd malen ingefära
Lägg spenat, pumpakärnor och mango i en mixer. Tillsätt lite kallt te och mixa. Späd smoothien med mer te tills du får önskad tjockhet, Smaka av med citron och malen ingefära.
Hur gör du för att hålla dig pigg i höstrusket?
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hemgjorda chicken nuggets nyttiga

Nästa inlägg

Veckans mat- Höstlovsmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x