Julmatsrester

omelett
 
Hej alla fina läsare! Har ni haft en fin julhelg?
Är ni fortfarande mitt uppe i julmatsfrosseriet eller vill du inte se en sillbit till på den här sidan året?
Jag är nog lite sådär mittemellan. Igår kväll blev det kalkonmiddag hos svärfar och visst var det väldigt gott med något annat än just julmat. Men idag kan jag nog tänka mig resterna av julmaten som står i kylen till middag.
Men om du nu tröttnat på all denna julmat men fortfarande har mat kvar, ja då kan jag tipsa om två bra recept där du tar vara på julmaten men den liksom får byta lite skepnad. Först ut är omeletten. Alltså vilken bra uppfinning. Blanda ihop de prinskorvssnuttar, skinka och potatis som finns kvar. Ha i ägg och stek. Servera med en stor sallad och vips har du en helt ny maträtt!
 
julskinkspizza
Nästa recept jag tänkte tipsa om är tortillapizza. Den är det perfekt att lägga julskinka (eller köttbullar och prinskorv) på. Riv över av den där julosten man i alla fall inte kommer äta upp. In i ugnen och på några minuter är middagen klar. Hyvla gärna över lite färsk rödkål!
Så släng inte julmaten som blivit över, utan ge den en ny skepnad bara. Både klimatsmart och bra för plånboken!
Nu ska vi äta lite frukost, och sen myser vi ner oss i soffan en stund och bara kollar på någon film!
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carl Malmqvist
7 år sedan

Helt underbar mat! Jag har följt dig så länge och slutar aldrig att bli förvånad! Tack för detta! Maten passar perfekt till detta kedje-vinställ jag hittade! http://www.presentis.se/produkt/kedjevinstall/
Ett till dig som vill få ett snyggt vinställ till både maten och hemmet!

Julkort 20161

Nästa inlägg

God Jul

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x