Freakshake!

Freakshake
Jag antar att det inte är många av er som missat den helt galna trenden freakshake? En milkshake -extra allt kan man säga. Med munkar, grädde, chokladås, godis, ja ni fattar grejen va?
Och självklart måste även jag haka på trenden, men jag har gjort två varianter, en helt galen med ungefär en halv burk nutella i och en mer hälsosam. Först ut har vi den hälsosamma. Full med frukt, energi från kokos och toppad med färska bär. Och istället för att toppa allt med en friterad munk har jag lagt på en tjock skicka riktigt söt ananas. SÅÅÅ GOTT!
 

Och som av en händelse har jag gjort en liten video där jag visar hur man gör den här smarriga och nyttiga freakshaken!
Kolla på videon här, eller kolla in min nya youtube-kanal!
freakshake
Här har man ju möjlighet att blanda i de frukter och bär man gillar bäst. Jag tog en klassisk kombination av hallon, banan och kokos.
Använder man sig av antingen frysta bär eller fryst banan får freakshaken en tjock, härlig konsistens som påminner mycket om milkshake. Jag hade även i lite riven kokos, det gör också att du får en lite fylligare känsla. Jag gör alltid mina smoothies på havremjölk, jag gillar den lite söta smaken den ger. Men det är ju helt upp till var och en vilken mjölk och grädde man använder i detta recept 🙂
 
Hälsosam FREAKSHAKE:
3 dl frysta hallon
2 bananer
2 msk riven kokos
ca 2 1/2 dl mjölk
1/2 dl vispad grädde av valfri sort
topping;
valfri grädde
söt, färsk ananas
färska bär
kokosflingor
mörk choklad
Gör så här:
Mixa hallon, bananer, kokos, mjölk och grädde till en krämig milkshake. Häll upp i ett glas.
Spritsa lite grädde över milkshaken. Lägg på en tjock skiva färsk ananas, spritsa på en ring grädde och dekorera med färska bär, finriven mörk choklad och riven kokos. Stick i sugrör och drick på direkten!
Hur galet och hur gott som helst!!
bild: Linnéa Seidel & Sebastian Niemi Carlsson

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Vidare till bloggen […]

Nina
Nina
7 år sedan

Ser många som använder hallon i sina shake och smoothies, om man köper dessa i butik och har jag hört att man bör värma upp dom innan man äter dom p.g.a olika smittor..hur gör du/ni andra? Finns det köptips till en som inte plockade nog många i höstas?? 🙂

Smoothie

Nästa inlägg

Barn och socker- så gör vi

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x