Kladdkaka med tosca

kladdkaka med ett täcke av tosca
 
Härliga underbara torsdag idag. Här har vi haft fint väder hela förmiddagen men nu börjar det mulna på lite. Om en ett tag ska jag ta och bege mig mot Loppi-kontoret för en kul AW med hela gänget. Alltid så roligt att träffa alla!
Men allra först, det är dags för veckans FREDAGSFIKA!!! Och den här veckan föll turen på en mumsig kladdkaka med tosca. Jag var lite rädd att det skulle bli för sött, så drog ned lite på mängden toscasmet. Men så här i efterhand kunde jag lätt ha gjort ett efter det recept jag brukar följa till toscasmeten. MUMS så gott det här blev. Jag har kladdkaka står i kylen hemma och varken jag eller Sebastian kan låta bli att smyga oss till kylskåpet och ta en bit. Så utan att vi egentligen har fikat av den är halva borta! Vad hände liksom. Men tänkte vi skulle ta det som är kvar till morgondagens fredagsmys. Axel har beställt fruktfat och att vi ska hyra film, så det blir bra 🙂
kladdkaka med ett täcke av tosca
 
Kladdkaka är ju en sådan där himla bra grej att baka. Sällan misslyckas man och det går att variera hur mycket som helst.
Kladdkaka med toscatäcke:
125 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
60 g smör
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
2 dl strösocker
200 g mandel eller kokos
 
Smält smöret i en kastrull. Ha i sockret och rör om väl. Knäck i äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt mjöl, kakao och vanilj. Vänd ihop till en slät smet. Klä botten av en springform med bakplåtspapper och ha i smeten.
Blanda smör, sirap, grädde och socker i en kastrull. Rör om väl och låt koka på svag värme. Låt koka i cirka 10 minuter. Finhacka mandeln och rör i den. Klicka toscasmeten över kladdkaka me hjälp av två skedar. Var försiktig så det inte kommer för mycket på ett och samma ställe.
Grädda i 200°C i cirka 15 minuter eller tills kakans kanter börjat bli fasta men kakan fortfarande är kladdig. Låt svalna helt i kylskåp.
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Efter att passfotot var grejat åt jag frukost på ett café intill, något jag aldrig hann med hemma. O sov och jag fick chans att äta helt ostörd vilket var en riktig lyx! Sen åkte vi vidare och storhandlade innan vi styrde hemåt mot C och barnen igen. C hade klipptid i stan medan ungarna var bjudna till grannen för att baka och äta pizza. Jag spenderade tiden med att röja undan lite här hemma, äta lunch (andra måltiden med lugn och ro!) samt förbereda inför bakningen med A som vi gjorde när hon kom hem. Ni måste bara testa den här kladdkakan! […]

Josefin
Josefin
7 år sedan

Hej! Jag hittade till din blogg via instagram och såg den här kakan som jag tyckte såg god ut. Igår provade jag att baka den men tyvärr blev jag missnöjd. Precis som jag såg att en annan hade kommenterat på din instagram så fick jag ett alldeles för tjockt täcke med kokostoscan. Jag misstänker därför att du inte alls har använt de mängder som du skrivit i receptet, kan det stämma?

kycklingratäng med ajvar

Nästa inlägg

Kycklinggratäng med ajvar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x