Pepparkakssnittar

 

pepparkakssnittar
Om man kikar lite tillbaka i arkivet hittar man ett recept på Axels pepparkakssnuttar. Axel var 2 1/2 och döpte dom mina papperkakassnittar till pepparkakssnuttar. Ett betydligt sötare namn om du frågar mig 🙂
De här kakorna är perfekta att baka om man är sugen på pepparkakor eller något juligt, men inte har ork, tid och lust att stå i köket massa timmar. De bakas på samma sätt som sirapskakor och blir så grymt goda! Nu har ju Axel hunnit bli drygt 6 år, men han gillar dom precis lika mycket fortfarande! Den här gången fick jag dom sådär riktigt sega och goda, helt omöjligt att bara ta en av dom!
 
pepparkakssnittar
Kakorna är smaksatta med bland annat pepparkakskrydda. Men när jag var in på ICA i veckan var det tvärslut precis där man borde ha hittat massor av påsar med denna kryddblandning. Typiskt! Men då kom jag på att jag ju skulle beställa ekologisk pepparkakskrydda från Änga Gård till jul! Får bli helgens projekt att göra det!
Nu ska jag bara jobba klart, sen blir det att gå och sova. Är helt hysteriskt trött! Igår hade vi julfest på Loppikontoret. Alltså vilket härligt gäng vi är! Bartendern blandade drinkar och julmusiken pös ur högtalarna. Efter middagen lekte vi hela havet stormar, det har jag nog inte lekt på sisådär 20 år. Jag och Paula kom till final och det blev en stenhård kamp om sista stolen. Som jag tyvärr förlorade då jag först satte mig men sen tacklade hon mig brutalt av stolen så jag föll i golvet, Jag tror tusan jag fick ett blåmärke!
Vet inte när jag skrattade så sist.. Men kvällen blev rätt sen och jag var inte hemma i Sala förrän efter 1 någon gång i natt. På tok för sent för en småbarnsmamma som jag mitt i veckan 😉
 
 
Pepparkakssnittar:
150 gram smör
2 dl strösocker
3 msk sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk kanel
Blanda smör och socker mjukt med elvisp, tillsätt sirapen.
Rör samman mjöl, bakpulver, vanilj, pepparkakskrydda och kanel. Ha i det i smörblandningen, blanda tills allt gått ihop till en deg. Känns den allt för torr kan du ha i lite mer sirap.
Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut dem till längder. Flytta över dem till 2 plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem med hjälp av fingrarna.
Grädda i 200 °C i cirka 15 minuter. Ju kortare tid du gräddar ju segare kakor. Gräddar du dom lite längre blir de knapriga istället. Välj det du föredrar.

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina
Stina
6 år sedan

Låter så gott! Det här ska jag baka till jul. Men en liten fråga: 3 msk pepparkakskrydda OCH 2 msk kanel – stämmer det verkligen? Låter mycket, ska det kanske vara tsk? Tack för härliga recept!

Maria
Maria
6 år sedan

Blev starka! Ska det vara matskedar på kanel och pepparkakskryddan??

wienernougat

Nästa inlägg

4 enkla recept på julgodis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x