Chokladpaj

no bake oreo chokladpaj
Det finns vissa desserter som är så löjligt enkla att göra att man inte riktigt tror det är sant. Så är det med den här chokladpajen. Ingen ugn behövs, för det är en så kallad no bake paj. Pajskalet är dessutom gjort av oreos, vilket inte bara är sjukt gott, det är även väldigt lättbakat.
Allt du behöver för att få till pajskalet är  oreos och smör. Hur smidigt är inte det!? Sen är själva fyllningen verkligen busenkel att göra.
no bake oreo chokladpaj
Idag har jag suttit och klippt ihop en liten film till det här receptet. Att en förmiddags inspelning kan skalas ner till cirka 1 minut. Som det i sig tar flera timmar att klippa! Jag börjar tycka att det är riktigt kul att göra rörligt material, är det något ni känner att ni vill se mer av? Kommentera gärna och trycka på hjärtat här längst ner i inlägget. På det viset märker jag vilka inlägg ni tycker bra om och vill se mer av. Så jag inte sitter och arbetar med saker ni inte alls är intresserade av.
 
Tillbaka till pajen då. Alltså det här är en sån där bra paj man kan göra i ordning och sedan ha i frysen. Tag bara ram den cirka 30 minuter innan den ska ätas så hinner den tina lite Superbra att ha på lut ifall man får oväntat besök (som om det kommer finnas något kvar tills dess.. Den risken är rätt minimal!)
Vi åt lite helt vanlig vaniljglass till pajen, det blev supergott.
Jag valde att blanda i 1/3 mörk choklad för att bryta av det söta lite. Men självklart kan du köra på bara mjölkchoklad om du gillar det allra bäst. Eller varför inte ta en smaksatt choklad. Möjligheterna är oändliga!!
 
No bake chokladpaj:
2 pkt Oreos, ca 300 g
100 g smör
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, minst 70%
200 g mjölkchoklad
25 g vit choklad
Lägg oreos i en matberedare och mixa till ett fint pulver. Smält smöret och tillsätt det. Blanda smör och kaksmulor till en deg. Tryck ut detta i en form med löstagbar kant. Ställ kallt minst 30 minuter. Gärna i frysen så det stelnar ordentligt.
Värm vispgrädde i en kastrull, grädden ska bara sjuda, inte koka. Hacka mörk-och mjölkchoklad. Ha i det i den varma grädden och blanda till en glansig smet.
Fyll upp det kalla pajskalet med chokladsmeten. Smält den vita chokladen och droppa den i en cirkel. Tag en tandpetare och dra igenom alla droppar för att forma små hjärtan.
Låt stå i frysen cirka 1 timme eller tills chokladsmeten stelnat helt.
Servera med en kula riktigt god glass.

20
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monica
6 år sedan

Tack, den får det bli! Funderade precis på vad jag ska baka härnäst😊

Ida
Ida
6 år sedan

Ser supergod ut så den ska provas👍🏻 Funderar på kexen, är ju fyllning mellan, skrapas den bort? För känns som att det inte blir ett pulver med den…kanske jag som missat att det finns oreos utan fyllning😉

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Ida
6 år sedan

Hej,
Kexen ska mixas hela, så även med det vita 🙂

Emma
Emma
6 år sedan

Går denna att göra i förväg och ha i frysen en vecka?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Emma
6 år sedan

Ja det gör den absolut <3

hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Nästa inlägg

5 familjevänliga recept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x