3 favoriter i mitt kök just nu!

Inlägget innehåller annonslänkar.

 
Ikväll tänkte jag passa på att reda ut ett par saker jag ofta får frågor kring. Nr 1  är att i mina recept använder jag ofta grönsaksbuljongpulver. Och ni är en hel del som undrar vad sjutton det är för något!? Jo, det är alltså som en grönsaksbuöjongstärning, fast på pulver istället. Just den som jag burkar använda är en lantbuljong från Renée Voltaire., men det finns såklart andra märken också. Kung Markatta har också en pulvervariant som jag gillar. Perfekt att använda i pastavattnet, att smaksätta ris med, att ha i grytor, såser eller att smaksätta kalla såser/röror med. Den innehåller en del salt, vilket gör att jag sällan behöver salta så mycket mer, vilket jag alltid tycker jag behöver göra när jag använder buljongtärningar. Sen brukar jag tycka att Renée Valtaires produkter över lag håller fin kvalité.
 

Nr 2 är att jag har en del recept där jag använder min Crock Pot. Vad är en Crock Pot och vilken av alla modeller ska man egentligen välja?
En Crock Pot är en så kallad slökokare, eller slow coocker. Den tillagar alltså maten på låg värme under lång tid. Och du kan utan att vara orolig låta den stå på medan du åker och tränar, är på arbetet eller spenderar en hel dag ute i trädgården. Jag tycker den är idealisk att laga vegetariska grytor i. Där det inte gör något om det står och sjuder på svag värme under en längre tid. Kött kan lätt bli torrt eller trådigt om det får gå för länge. Men för grytor baserade på linser och bönor är det toppen.
Jag har hunnit testa en hel del olika varianter under åren och den som jag har just nu är min absoluta favorit! Jag har en Crock-Pot 6,0L DuraCeramic – Timer. Själva grytan kan du använda direkt på spisen. Vilket gör att du enkelt kan bryna på lök, kryddor eller kött innan du blandar alla ingredienser till det du ska tillaga och sedan låter det sjuda. Annars behöver du steka i en stekpanna och sedan ha över i grytan. Otroligt smidigt.

Nr 3 har ni inga som helst funderingar kring. Men, en storfavorit här hemma i mitt kök är de här fina muggarna från Rörstrand. Under vinterhalvåret dricker jag alltid kaffe ur mina muggar från Bolia, men så fort de första värmande solstrålarna kikar fram på våren börjar jag använda de här muggarna. Jag vet inte riktigt varför, men det har liksom bara blivit så. Kanske känns de mer somriga?
I Linnéas Skafferis barndom gjorde jag ofta lite mer inlägg som dessa. Med produkter jag gillade eller bara ville tipsa om. Vill ni ser mer sånt här på bloggen eller ska jag hålla mig till att enbart posta recept? Vad tycker ni?
 
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fiskpaket med bakplåtspapper på grillen i ugnen

Nästa inlägg

7 goda grillrecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x