Håll dig pigg i mörkret

inlägget innehåller annonslänkar

superkryddor, smoothie kockens kryddor
Någon mer som känner av höstens envisa förkylning? Här hemma snoras och hostas det en del. Men jag gör allt jag kan för att hålla oss pigga.
Som tur är finns det faktiskt ett par saker man kan göra för att hålla sig lite piggare och friskare. Bland annat genom att äta bra och näringsrik mat. Kanske kan man göra sig en supersmoothie ett par gånger i veckan? Om inte annat blir man ju glad av färgen!
Men en sak vi har väldigt svårt att få i oss i rätt dos under vintern här i vår norra del av världen är D-vitamin. Därför brukar jag under vinterhalvåret alltid se till att både jag och resten av familjen får i oss extra D-vitamin. Jag gillar Great Earths variant som innehåller kokosolja vilket gör att du inte behöver ta den i samband med mat. D-vitamin är nämligen en fettlöslig vitamin som annars behöver tas tillsammans med fett för att kroppen ska kunna tillgodose sig vitaminen.
grönkål, sallad, jul
En annan sak jag försöker äta mycket av så här på hösten är olika sorters kål. Just grönkål är en himla fin grönsak att äta lite extra av. Den innehåller en hel del järn, kalcium och kalium. Dessutom innehåller 100 g grönkål ca 150% av det rekommenderade intaget av C-vitamin. Bra va?
Just järn är extra viktigt att få i sig. Speciellt som kvinna och om man väljer bort rött kött. Just järnbrist kan göra att man känner sig onormalt trött och hängig. Jag lämnar blod och har därför bra koll på mina järnvärden. Vilka oftast ligger lite för lågt. Jag har nog testat de flesta järntabletter som finns, men min mage gillar dom inte riktigt.
Så för någon vecka sedan gick jag över till att dricka Blutsaft varje dag. Det smakar inte mumma, men min mage klarar det mycket bättre. Så det får det vara värt!
linnea seidel
Förutom D-vitamin och järn äter vi Zink, magnesium och Omega-3. Mitt hår och mina naglar mår toppen av det. Och jag hoppas även det håller oss lite extra pigga så här i höstmörkret.
Sen försöker jag verkligen få en dos dagsljus varje dag. Det gör sådan skillnad att bara gå ut en liten stund på förmiddagen. Röra på sig och andas frisk luft.
Självklart försöker jag även vara extra noga med handtvätt så här års, när magsjukorna börjar härja fritt.
 
Har ni några knep ni tar till så här när vintern är på ingång för att hålla er pigga och friska?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
snickersrutor, snickersbitar, jordnötsbitar, jordnötsrutor

Nästa inlägg

Snickersrutor med mörk choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x