Julaftonslista

julkakor, småkakor, kakor, baka, julbak
God fortsättning i stugorna.
Jag hoppas ni alla har en himla fin jul. Vi firade hela dagen och kvällen igår. Med massor av god mat, gott fika och det viktigaste av allt, gott sällskap <3
Så här en dag in på julfirandet tänkte jag det kan passa bra med en liten jullista:

 • Bästa julklappen jag gav:
  Ett internt skämt om min kusin som tyckte det var väldigt orättvist när vi var barn. För hon delade inte samma mellannamn som vi andra. Då sa hon själv att hon hette Örjan. Jag och Sebastian skrev i år en text som vi sedan fick inspelad av en tjej på Fiver. Väldigt uppskattat och så kul att ge.
 • Bästa julklappen jag fick:
  En resa till Spanien i april av Sebastian.
 • Bästa julmaten:
  Svårt att bara nämna 1. Tycker all jullmat liksom arbetar ihop och blir en helhet. Men jag är lite extra svag för ägghalvor, helbakad lax och grönkålssallad.
 • Julens skratt:
  När Sebastian trodde dopp i grytan bara var något spad som blivit över. Så han hällde ut det och diskade kastrullen. Innan vi ätit.
 • Vad jag är tacksam för denna jul:
  Att alla varit skapligt friska så vi kunnat fira med både min och Sebastians familjer.
 • Julens miss:
  Förutom det där med att det inte blev något dopp i grytan, så har julen flutit på bra skulle jag säga.
 • Julens bästa låt:
  Jag och mamma var och såg Jag kommer hem igen till jul förra veckan. Efter det har jag nästan lyssnat sönder När Natt Flyr och Jag kommer hem igen till jul.
 • En ny jultradition vi startat:
  Förra året skrev vi ut ett häfte med snapsvisor som alla fick bidra till. Häftet åkte fram i år igen och har nu alltså blivit tradition hemma hos oss. Dessutom läste även min morbror Ulf ”Tomten” i år. Återstår att se om han gör det nästa år igen..
 • Vad jag ser fram emot under resten av jullhelgen:
  Att bara ta det lugnt. Idag ska vi bara fika hos min farmor. Sen ska vi träffas här hemma, äta julmatsrester och spela sällskapsspel Jag gillar nästan de övriga julldagarna bäst. Då det inte finns några måsten, ingen har några förväntningar och det är helt ok att mysa runt i mjukisar.

Det är nog vår jul, i en liten lista.
Hur har er jul varit?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alexandra
4 år sedan

Vår jul har varit lite annorlunda i år. Min svägerska började att nytt jobb i början på december så hon kunde inte vara med på Juldagen i år. Tyvärr fick hon vara ensam hemma i södra Frankrike (hon valde att ”skicka” mannen och barnen till Paris så de kunde fira med familjen) och det nöp till i hjärtat när vi pratade med henne via WhatsApp.
Dessutom så har mannen hjälpt en kompis att renovera så vi har inte haft så mycket julefrid tillsammans allihop även om hunden och jag gör vårt absolut bästa för att maxa julmys med clementiner och kaffe och glögg.
Det jag är mest glad över är att jag nästan lyckades med en helvegetarisk julmiddag och att julklapparna har blivit färre oss vuxna emellan.
Vår jultradition är att äta smörgåstårta på uppesittarkvällen och sedan går vi ut och tittar på alla juldekorationer i byn. Det finns en gata där grannarna går helt bananas med dekorationer! Er jul låter underbar!

hemgjord kristyr, hård kristyr, kristyr till pepparkakshus

Nästa inlägg

God Jul

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x