Rabarberbellini

drink, sommardrink,
Sommaren fortsätter att visa sig från sin allra bästa sida. Då passar det fint att tipsa om något gott att fylla glasen med tycker jag. Varför inte en rabarberbellini?
En klassisk bellini består ju av persikopuré och prosecco. Men jag känner, varför nöja sig med det? När man faktiskt kan variera denna drink i det oändliga.
Vill man göra den alkoholfri är det busenkelt. Du byter bara ut det mousserande vinet mot en alkoholfri variant eller kanske fruktsoda. Hur gott som helst!drink, sommardrink,
Idag lagar jag massor av midsommarmat här i köket inför ett jobb jag ska plåta imorgon. Sill läggs in och lax kokas och grillas. Men allra helst hade jag bara velat vara ute och njuta av det helt fantastiska vädret! Så underbart!drink, sommardrink,
Jag gjorde en enkel rabarberkompott som bara består av rabarber och socker. Du kan välja att mixa den helt slät, eller låta den vara lite trådig, det är helt en smaksak.
TIPS: Vill du förbereda drinken i god tid innan? Gör rabarberpurén och frys den till istärningar. När drinkarna sedan ska serveras är det bara att lägga ett par bitar fryst rabarbrepuré i varje glas!drink, sommardrink,
Ett annat tips är att frysa in vackra blomblad till istärningar. Jag brukar passa på när tex pelargon eller penséblommorna börjar se lite trötta ut. Då nyper jag av dom och fryser in till istärningar.
Fyll ett isträrningstråg till hälften med vatten. Lägg sedan på blomblad och låt frysa någon timme.  Fyll på med mera vatten. Annars flyter blombladen lätt upp och lägger sig överst.
drink, sommardrink,
Rabarberbellini 8 glas:
ca 300 g rabarber
2 dl strösocker
1 flaska prosecco eller alkoholfritt alternativ
Skär rabarbern i småbitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Du behöver inte tillsätta något vatten. Rabarber ger ifrån sig så pass mycket vätska när den kokas att det inte behövs.
Koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Rör om då och så att det inte bränns vid.
Mixa kompotten helt slät med stavmixer om du så önskar. Min rabarber var väldigt späd så den behövde inte mixas. Låt svalna helt, gärna i kylskåp.
Fördela rabarberpurén i 8 st glas. Toppa med valfritt bubbel och servera direkt.

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
spenatsoppa, soppa, snøfrisk, färskost

Nästa inlägg

Veckans mat- v 23

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x