Melonslush med lime


När min ungerska syren levererade de sista blommorna och temperaturen visade 30 grader varmt i skuggan. Då kändes det lämpligt att göra en hel omgång melonslush. Det kändes faktiskt som det enda rätta.
Idag visar termometern på lite mer blygsamma 14 grader ute. Och himlen består av 100 nyanser av grått. Men vet ni, det är just dagar som dessa det är perfekt att förbereda denna melonslush. Eftersom melonen ska frysas in först. Det är nämligen perfekt att fylla frysen nu, så när väl den där varma dagen kommer, (för visst kommer dom igen!) då är du mer än redo för den!
Just nu verkar det vara många som gått på semester. Så även här hemma. Sebastian tog ovanligt tidig semester i år. Så det känns lite märkligt att han är hemma redan nu. Men vi har en fin liten lista på saker att fixa här hemma under sommaren. Och eftersom i alla fall nästa vecka verkar bjuda på väder som inte lämpar sig för badstranden kanske vi får något gjort i år. Måla och kitta om ett par fönster, bygga om trappen till altanen, göra någon ny rabatt. Ni vet sånt där i alla fall inte jag orkar med när det är för varmt ute. 
Melonslush gör du enkelt på bara ett gäng ingredienser. Först och främst behöver du såklart en melon. Till 4 personer brukar jag ta 1 kg vattenmelon. Lite lime bryter av den söta melonen. Gillar man mynta kan det vara gott, men jag föredrar citronmeliss pga mynta är inte min favorit.
Toppa sedan slushen med sprite eller sockerdricka. Vill du ha en ännu sötare drink kan du ha i 1/2 dl sockerlag. Men jag personligen tycker det blir för sliskigt.

Känner man för det är det även gott att ha i en skvätt ljus rom. Jag brukar ta 4 cl per glas. För en ännu somrigare smak kan man byta ut sprite/sockerdricka mot mousserande med jordgubbssmak. Det finns både med och utan alkohol. Ett enkelt sätt att variera denna drink.
Melonslush 4 glas:
1 kg vattenmelon
1 ekologisk lime
ev 1/2 dl sockerlag
5 dl sockerdricka/sprite/mousserande med jordgubbssmak
ev 12 cl rom
citronmeliss
Skär melonköttet i mindre bitar och frys in. Jag brukar frysa in melonen i påsar som jag försluter väl om jag gör i ordning detta i god tid innan. Ska du göra melonslushen samma dag kan du ha upp melonbitarna på en bricka och ställa i frysen. Då fryser dom på ca 1 timme.
Lägg sedan frysta melonbitar i en höghastighetsmixer. Tillsätt saft och skal från 1 lime. Ha ev i sockerlagen. Mixa slätt. Ha sedan i sockerdricka/sprite/mousserande och blanda väl. Ha upp i 4 glas. Tillsätt ev 4 cl rom per glas och rör om.Toppa med mynta eller citronmeliss. Servera direkt!
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vad jag villhöver just nu

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x