Halloweenkaka

mockarutor, kärleksmums,
Med 12 dagar kvar till halloween känns det passande att bjuda på ett recept på Halloweenkaka. Eller vad säger ni?
I vanliga fall brukar vi ha en stor halloweenfest för barnen här i bygdegården i den by vi bor i. Vilket brukar vara superuppskattat av både stora och små. Men pga anledning så blir den inte av i år. Istället får vi helt enkelt fira lite hemma. Spöka ut huset, bjuda på något läskigt.
Jag bakade den här enkla halloweenkakan till förra fredagen och barnen tyckte det var den coolaste kaka de sett. Så vi smygstartade firandet lite genom att mumsa på den till fredagsfika.
mockarutor, kärleksmums,
Det här är verkligen en busenkel kaka. För i grund och botten är det ett helt vanligt recept på kärleksmums. Som med hjälp av lite Oreos, ett skelett och lite läskigt smågodis blev något precis lagom läskigt och coolt för barnen.
Skelettet hittade jag på ICA och jag tror de övriga döskallarna också är därifrån. Men annars brukar man hitta massor av Halloweendekorationer för en billig peng på typ Dollarstore.
Halloweenkaka:
200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
 
glasyr:
150 g smör
7 dl florsocker
4 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl kaffe
dekoration:
i fp Oreos
1 skelett
döskallar
diverse läskigt godis
Smält smöret, ha i mjölken och låt det svalna. Vispa undertiden ägg och socker riktigt vitt och fluffigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner dom i äggvispet. Ha i smöret och mjölken och vänd försiktigt ihop till en klumpfri smet. Klä en form (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 175°C i cirka 20 minuter. Låt svalna helt.
Lossa kakan ifrån bakplåtspappret och vänd den upp och ner i samma form som du gräddat den i (jag tyckte det blev snyggare med den lite ruffare undersidan upp). Gör massor av hål i kakan med hjälp av en ätpinne eller liknande (så att glasyren kan rinna ner i kakan och göra den extra saftig).
Smält smöret. Blanda i florsocker, kakao, vanilj och kaffe vispa till en klumpfri och slät glasyr. Bred den över kakan.
Dela alla Oreos och skrapa bort den vita fyllningen. Lägg alla kex i en påse och mosa dom med hjälp av en kavel eller dylikt till ett pulver (detta ska föreställa jord). Strö det över all glasyr.
Diska av skelettet och döskallarna så de är helt rena. Tryck ner skelettet i glasyren så det ser ut som om skelettet är på väg upp ur jorden. Placera ut döskallar, godis och annat ätbart runt skelettet.
 
Klart!
 
Ett perfekt höstlovspyssel för barnen att vara med att baka och dekorera tänker jag! Låt fantasin flöda och dekorera med de läskigaste godiset ni hittar!
 
Firar ni Halloween?

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tessie - trebarnsmamma ♡
3 år sedan

Vilket roligt tips!
Vi ÄLSKAR Halloween i vår familj ♡

Kebabgryta

Nästa inlägg

5 värmande middagar att laga i veckan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x