4 recept på enkla bröd att baka hemma

 

Kalljästa frallor med solrosfrön 3

Här hemma njuter vi fortfarande av ledigheten. Så jag tänkte passa på att tipsa er om 4 recept på enkla bröd att baka hemma. I dessa tider när man ändå ska hålla sig hemma kan man ju underhålla sig med lite bakning. Och varför inte baka en omgång eget bröd?

Mina kalljästa frallor med solroskärnor passar perfekt att sätta på kvällen och sen baka ut på morgonen till frukost!

Bröd med vita bönor

Vill ni sysselsätta er med något kul? Baka då en omgång lättbakade bröd med vita bönor. Dessa har jag stansat ut i form av runda kakor. Som passar perfekt att rosta när de inte smakar dagsfärskt längre. Fiffigt va?

Scones

Om det här med att jäsa degar inte riktigt är din grej. Då är kanske scones det? Jag har gjort dessa i form av hjärtan. Hur fint som helst tyckte barnen. Självklart behöver man inte hålla sig till hjärtan. Plocka fram pepparkaksformarna och låt fantasin flöda!Tunnbröd

Mjukt tunnbröd i stekpanna. Har du inte testat detta än har du något riktigt smarrigt framför dig. Jag lovar. Ingen jäst, ingen jästid. Hur bra låter inte det egentligen? 4 ingredienser är allt du behöver för att antingen fixa godaste brödet till soppan eller lyxigaste eftermiddagsfikat!

Den här veckan går lite på halvfart då barnen som sagt fortfarande har jullov. Men nästa vecka, då är vi tillbaka till 100% i vardagen igen. Med jobb, skola och allt vad det innebär.

 

Ha en finfin start på veckan mina kära vänner!

502
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
quorn, quorngryta

Nästa inlägg

Så här blev mitt 2020

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x