Stuvad spenat

stuvadspenat

För någon vecka sedan fick jag ett sånt akut sug efter stuvad spenat. Jag vet ärligt talat inte när jag åt det sist. Vilket är himla konstigt  för det är inte bara himla bra för kroppen, det är ju så gott också. Dessutom lyfter lite stuvad spenat vilken tråkig middag som helst!

Som tur var hade jag en påse fryst spenat att plocka fram. Det blev pricken över i till vår middag.stuvadspenat-

Jag försökte få barnen med på tåget genom att visa nån filmsnutt på YouTube med Karl-Alfred som blev så stark av spenat. Dom tittade på mig med föga imponerad uppsyn och förstod inte alls hur ett mossigt filmklipp i dålig kvalité skulle få dom att äta den stuvade spenaten. Axel smakade och konstaterade att: nej, ingen favorit.

Men jag tänker som så, att en dag lär dom sig att uppskatta även stuvad spenat. Om jag bara fortsätter servera det, så en vacker dag är det liksom gott.
Så har det iallafall varit för mig under hela mitt liv, en dag smakade sillen på julbordet riktigt bra. För att inte tala om saker som oliver, starkare ostar och typ vin. Det sistnämnda fick jag jobba på bra länge innan jag lärde mig att uppskatta det. Finns bara viljan så 😉

Stuvad spenat:

450 g fryst, hackad spenat
25 g smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk (jag tog havremjölk)
salt och lite muskotnöt
ev en nypa socker

Låt gärna spenaten tina och pressa ur vätskan ur den tinade spenaten (om du inte hinner tina spenaten går det bra att lägga i den fryst också.)
Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet, späd med mjölk, lite i taget under konstant vispning. Låt koka upp till en tjock stuvning.
Ha i spenaten och låt allt koka på låg värme i cirka 5 minuter. Smaka av med salt, lite riven muskotnöt och eventuellt en nypa socker. Jag brukar hoppa över det, men många föredrar lite sötma i stuvningen.

Perfekt att servera med ett stekt eller kokt ägg och lite potatis. Gott till fisk och till korv!

MUMS!

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
glutenfria våfflor, snittar, tilltugg

Nästa inlägg

6 goda våffelrecept att testa på våffeldagen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x