ANNONS

Ugnsrostad kyckling med rotfrukter

 

ugnsbakad kyckling med rotfrukter, kyckling i ugn, allt i ett kyckling, Att göra ugnsrostad kyckling med rotfrukter i ugn är ett av mina bästa knep för att fixa en enkel men god middag av det vi redan har hemma.

ugnsbakad kyckling med rotfrukter, kyckling i ugn, allt i ett kyckling,

Idag har jag använt Lönnebergas Kyckling Lårfilé som nu kommer i en ny, smart förpackning. Tänkt att den här lilla förpackningen rymmer 630g! Det är precis nytänkande som detta jag älskar. Att kycklingen dessutom är vakuumförpackad gör att den har en längre hållbarhet i kylen vilket också minskar matsvinnet!
Minst 57% mindre plast i förpackningen gör som sagt att den tar mindre plats, inte bara i kylen, utan även i transport till och från mataffären och när du sedan ska källsortera förpackning. Hur bra låter inte det?ugnsbakad kyckling med rotfrukter, kyckling i ugn, allt i ett kyckling,

När man gör ugnsrostad kyckling med rotsaker blir lite en plåt med allt-i-ett. Minimalt med disk, liten ansträngning och himla gott.

Jag hade lite sötpotatis, potatis, morötter och rödlök hemma som fick sätta grunden till den här middagen. Sen smaksatte jag med oliver, citron och massor av färska örter.
Fördela alla rotsaker på en stor plåt, då går det fortare i ugnen.

Ugnsrostad kyckling med rotfrukter:

630 g Lönneberga Kyckling lårfilé
2 ekologiska citroner
olivolja
färska örter (basilika, rosmarin och persilja tillexempel)
salt
400 g sötpotatis
2 morötter
400 g potatis
2 röda lökar
1 citron
ca 100 g oliver

Öppna förpackningen med kyckling. Ringla över olja och pressa ur saften från 1 citron. finhacka örter och strö lite över kycklingen. Salta. Vänd runt kycklingen i marinaden direkt i förpackningen.

Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar. Dela potatisen Lägg ut detta på en ugnsfast form.
Skala och dela rödlöken i kvartar. Tvätta citronen noga och dela den i bitar. Lägg ut rödlök, citron och oliver över rotfrukterna.
Ringla över olja och strö över hackade färska örter. Rör om.
Placera sist ut kycklingen över rotsakerna.

Ugnsrosta i cirka 30 minuter eller tills både rotsaker och kyckling är helt klara.

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pastagratäng, lasagne, middag

Nästa inlägg

Gratäng med aubergine och ajvar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x