Fryst melonglass

fryst melon, sockerfri glass, fruktglass

Alltså denna värme! Jag klagar inte. Men jisses så varmt det varit idag! Vi gjorde det enda rätta och tillbringade större delen av dagen vid sjön. Och det var faktiskt så varmt att Axel och hans syssling inte klarade av att spela fotboll. DÅ är det varmt 😅

Men vad passar bättre att svalka sig med en rekordvarm dag om inte en glass. Vid det här laget kanske ni ätit fler glassar än ni klarar av denna sommar. Därför kan det vara fint att variera sig med något. Som de här isglassarna. Helt gjorda av vattenmelon! En slags fryst melonglass.

fryst melon, sockerfri glass, fruktglass

Det är verkligen inget märkvärdigt med dessa. Det är helt enkelt bara fryst melon. Men det är så gott att svalka sig med så här i värmen!fryst melon, sockerfri glass, fruktglass

När barnen haft kalas och det är riktigt hett ute brukar jag göra en omgång fryst melonglass. Man kan ju såklart bara frysa in skivor av melon. Men visst blir det lite roligare med en glasspinne i, tycker ni inte?

fryst melon, sockerfri glass, fruktglass

Allt som behövs är helt enkelt en söt och god vattenmelon och eventuellt lite glasspinnar.

Skär melonen i lagom stora bitar. Jag brukar göra i trianglar. Ta en liten, vass kniv och skär ett snitt i skalet, lagom stort för att få in en glasspinne. Trä in en pinne i varje melonskiva.
Lägg ut melonerna på en bricka och frys minst 4 timmar.

Tag fram och  svalka dig med en varm dag!

Något som också är gott är att ta bitar av melon, frysa in och sedan använda som iskuber i vatten. SÅ gott!

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
hårt tunnbröd

Nästa inlägg

Lättbakat hårt tunnbröd

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x