Barnsligt goda cookies med Kinder choklad

kakor med kinder choklad, småkakor, cookies,

För ett tag sedan svepte det förbi ett inlägg på sociala medier där någon bakat cookies med Kinder choklad. Och jag kände att här har vi något. Något jag måste göra en variant av.
Så det fick bli en omgång barnsligt goda cookies med Kinder choklad.

Barnsligt goda cookies med Kinder choklad

Jag tycker det blir riktigt gott att använda sig av ljust muscovadosocker när man göra kakor av det här slaget. Det ger en fin kolaton till kakorna. Jag kompletterar gärna med en gnutta flingsalt mot allt det söta. Det bryter av fint.Barnsligt goda cookies med Kinder choklad

I vanliga fall brukar jag alltid ha i någon form av nötter. Men idag ville jag testa hur de här kakorna blev bara med chokladen. Och det är nog en smaksak hur man vill ha det. Jag gillar tuggmotståndet det ger med nötterna i. Så nästa gång har jag nog i det.

Nu sitter jag på tåget på väg hem från Stockholm. Jag har på riktigt inte åkt tåg hit sen i februari 2020. Jag mins att vi skulle ha ett event där i mars som vi ställde in pga den ökade smittspridningen. Och sedan dess har det inte funnits så stor anledning att åka. Men idag gästade jag RIX fm och pratade om bra tips när det kommer till att göra veckoplanering när det kommer till vardagsmat. Superkul!
kindercookies-32

Mina stackars barn har haft de här kakorna hemma på köksbänken och inte fått smaka. Snacka om att frestas! Men livet hos oss är hårt. Ofta får man inte smaka innan jag har hunnit ta alla bilder. Men nu är det fritt fram att äta.

Barnsligt goda cookies med Kinder choklad, ca 25 st:
125 g mjukt smör
2 dl muscovadosocker (vanligt strösocker går också bra)
1/2 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 nypa flingsalt
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
ca 150 g Kinder Maxi choklad

ev 1 dl hackade hasselnötter

Blanda snabbt ihop alla smör, socker och vanilj. Tillsätt ägg, salt, bakpulver och mjöl. Arbeta inte degen mer än nödvändigt. Skär chokladen i bitar och rör tillsammans med hasselnötter.
Spar lite choklad till dekoration.
Vänd ihop till en deg.

Forma degen till en rulle och plasta in. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Degen ska ha blivit helt kall och fast.
Skär sedan rullen i 25-30 skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 grader i 7-12 minuter, beroende på hur stora du gör dom.

Dekorera de nygräddade kakorna med bitar av Kinder Maxi choklad.

OBS! Det är viktigt att kakdegen blir helt kall i kylen. Är degen för varm kommer kakorna att flyta ut och inte hålla formen alls.

Barnsligt gott, för stora som små!

Ni vet väl att jag finns på Instagram också?

Såg att Zofia hade ett superfin recept på chocolate chip cookies hos sig ni måste kika på.

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ostbröd, fyllt bröd, vitlöksbröd

Nästa inlägg

Ostfyllt bröd med vitlök och örter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x