Höstens godaste kantarelltoast

toast, kantareller, kantarellsmörgåsOm ni lägger vantarna på lite kantareller i år, lova mig att ni gör höstens godaste kantarelltoast? Alltså det här är bara så otroligt gott. Perfekt som en god lunch eller lättare middag.
toast, kantareller, kantarellsmörgås

Kombiantionen av frasigt bröd, stekt lök, ost, senap och såklart- massor av smörstekta kantareller. Det är en tugga av himlen. Jag lovar er!toast, kantareller, kantarellsmörgås När ni gör dessa, för jag tycker VERKLIGEN att ni ska det, hoppa för guds skull inte över senapen. Den gör liksom hela skillnaden. Senap och stekta kantareller är nämligen fantastiskt gott ihop! toast, kantareller, kantarellsmörgås

Idag startade älgjakten här i vår by. Även om jag brukar stämma av och kolla vart dom är och jagar håller jag mig från skogen iallafall den närmaste veckan. Så nu blir det ingen svamp plockad på ett tag. Men nästa vecka ska jag nog ut och plocka ett gäng trattkantareller och torka igen. Så otroligt gott att ha i soppor, grytor och såser senare i vinter. Och här svämmar skogen över av trattkantareller just nu. Helt galet!toast, kantareller, kantarellsmörgås

Höstens godaste kantarelltoast 2 st:

kantareller
smör att steka i
salt
1 gul lök
senap
ost
4 skivor vitt bröd

kål (jag hade grönkål och svartkål)

Rensa svampen och skär ner den i mindre bitar.
Stek den i en torr stekpanna tills den börjar släppa ifrån sig vätska. Tillsätt då en klick smör och lite salt. Stek svampen ett par minuter. Lägg åt sidan.
Skala och strimla löken. Stek den.

Lägg ut 2 brödskivor. Bred på ett lager senap. Ha på några skivor ost, stekta kantareller och stekt lök.  Avsluta med ett par skivor ost till.
Lägg på de två resterande brödskivorna och tryck till.

Hetta upp en stekpanna med en klick smör i. Stek smörgåsarna gyllene på båda sidor.
Stek kål och blanda i svamp om du får över från smörgåsarna.

En löjligt god smörgås- om du frågar mig!

 

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sabine
Sabine
7 månader sedan

Ååh gott! En nyfiken fråga, vad använder du för senap till receptet?☺️

äppelkaka, äpplen, fika, baka

Nästa inlägg

Ragnhilds klassiska äppekaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x