ANNONS

Knäckig bärpaj

Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Idag har jag bakat paj. Och inte vilken paj som helst utan det blev en knäckig bärpaj som är helt fri från mjölkprodukter. Tack vare Carlshamns växtbaserade margarin fick jag till en paj som inte någon skulle kunna gissa var vegansk och fri från både laktos och mjölkprotein. Den smakar bara helt fantastisk bärpaj.Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Som ni kanske ser är det alltså Carlsamn Havssalt jag använt till min paj. För vill ni veta en hemlighet? Ska du baka mjölkproteinfritt/veganskt så är blir det godare att använda ett bordsmargarin. Speciellt den här nyheten som har en härlig sälta från havssalt.Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Med flera dagar av solsken bakom oss är längtan efter sommar, sol och fika på altanen stor! Så jag kunde inte låta bli att baka en riktigt somrig paj. Med sådär härligt knäckigt skal som kontrast till de mjuka bären.

För att pajen inte ska brännas vid brukar jag låta den få en fin gyllene färg först och sedan täcka den med folie och låta pajen gräddas helt klart. Det brukar bli perfekt!

Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Här hemma äter vi helt laktosfritt eftersom Axel inte tål laktos och för varje gång det kommer en ny produkt som både smakar bra och underlättar livet för alla som av en eller annan anledning inte äter mjölkprodukter blir jag så glad.
För oj så många produkter vi testat som inte alls håller måttet!

Margarinet innehåller rapsolja, vatten, kokos och sheafett, havssalt, morotsjuicekoncentrat, A-och D2-vitaminer.

Alltså inga konstigheter med långa namn eller märkliga sifferkombinationer. Bara helt växtbaserad, utan konserveringsmedel, tillsatser eller palmolja. Sånt gillar jag.

Självklart går Carlshamn havssalt precis lika bra att ha på smörgåsen som att baka med.

Knäckig bärpaj, vegansk paj, mjölkfri paj, smulpaj

Pajdegen bakar du direkt i kastrullen du smält margarinet i. Det blir alltså minimalt med disk efter denna paj. Så himla bra!

Linnéas knäckiga bärpaj:

200 g Carlshamn havssalt
1 1/2 dl rårörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 tsk vniljsocker

1 liter blandade blåbär, hallon och björnbär
1/2 dl rårörsocker
1 msk maizena

Mät upp 200 g Carlshamn havssalt och ha upp i en kastrull. Låt margarinet smälta helt. Tillsätt sockret och rör om väl. Blanda i mjöl, havregryn, bakpulver och maizena.

Ha upp 1 liter blandade bär i en ugnsfast form. Strö över socker och maizena. Klicka ut pajdegen över bären.
Baka pajen i 175°C i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Lägg över en bit ugnsfolie om pajen ser ut att få för mycket färg.

Servera en kula mjölkfri vaniljglass till den ljumma bärpajen.

 

37
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mariann
Mariann
1 år sedan

200gr havssalt???😫

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Mariann
1 år sedan

Nej 200 g Carlshamn havssalt 🙂

vaniljrutor, fika, baka i långpanna

Nästa inlägg

Lättbakade vaniljrutor i långpanna

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x