Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango

sommarsallad med jordgubb och burrata

Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango.

Svenska solmogna jordgubbar tillsammans med mjuk, salt och krämig mozzarella, en oslagbar kombination!sommarsallad Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango

Jag brukar passa på att köpa mozzarella när det finns på extrapris pga nedsatt datum. Då känns det som ett gyllene tillfälle att slänga ihop den här somriga salladen som passar perfekt att servera som en förrätt eller till grillbuffén- så gott!

Både mango, jordgubbar och mozzarella var saker i mataffären jag köpte till nedsatt pris pga kort datum.
Det känns så lyxigt att servera mat som annars skulle ha slängts, eller kunnat kosta mig dubbelt så mycket som det kunde gjort.

Bra för min plånbok och miljön. Sånt gillar jag!
sommarsallad med jordgubb och burrata

Balsamvinäger är gott att ringla över, men även lite honung och saften från 1 lime. Det är gott att variera sig. Men hacka alltid över rejält med basilika, det är så gott till osten och frukten. Jag lovar.

Nu ska vi klä oss och ta oss iväg in till Borlänge. Det är Dalicalia cup och Axel ska snart spela sin 3:e match för denna cup. Vi bor utanför Borlänge på ett supermysigt vandrarhem vid Dalälven. Härligt med en lite minisemester så här innan semestern startar på riktigt tycker jag!
sommarsallad med jordgubb och burrata

Somrig caprese med jordgubbar, mozzarella och mango:

2 fp mozzarella
1 liter jordgubbar
250 g mango (fryst eller färsk)
1 kruka färsk basilika
honung
1 lime
salt

Skär mozzarellan i skivor. Halvera jordgubbarna. Varva mozzarella, jordgubbar och mango på ett fat. Ringla över lite honung och saft från 1 lime. Toppa med massor av färsk basilika och lite flingsalt.

Servera direkt!

 

13
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
fetaostsås, krämig fetaoströra

Nästa inlägg

Krämig fetaostdipp med rostad vitlök

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x