Krämig dragonkyckling med kantareller

Krämig dragonkyckling med kantareller

dragonkyckling, kyckling i sås, kantareller

Höstens gyllene kantareller står fortfarande kaxiga där i skogen och lyser. Och vem kan motstå att plocka dom? Inte jag i alla fall!
Så här kommer kanske höstens godaste recept: krämig dragonkyckling med kantareller.

dragonkyckling, kyckling i sås, kantareller

I år har jag plockat liter efter liter med kantareller. Har alltid med en eller ett par påsar ut på hundpromenaderna. Plockar de jag ser efter vägen. Och på en vecka har man fått ihop en rejäl skörd ändå.dragonkyckling, kyckling i sås, kantareller

Kyckling och dragon. Dom är bästa smakkompisar. Speciellt ihop med dijonsenap, kantareller och svartkål.

Servera med ris, kokt eller ugnsbakad potatis.

Är inte det här riktigt perfekt, tröstande, värmande och god höstmat?

Krämig dragonkyckling med kantareller:

4 st kycklingfiléer
smör och olja
örtsalt
1 tsk dragon
2 msk mjöl
1 dl vatten
3 dl valfri grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk dragon
1 tsk dijonsenap
örtsalt
kantareller
4 blad svartkål
färsk gräslök

Torka kycklingfiléerna helt torra. Hetta upp smör och olja i en ugnsfaststekpanna. Bryn kycklingen på hög värme. Krydda kycklingen med örtsalt och dragon. Låt kycklingen steka klart i ugnen i 200°C tills innertemperaturen kommer upp till ca 66°C. Tag ut ur ugnen och ta  lyft ur kycklingen ur stekpannan.

Rör ut mjöl i skyn som bildats i stekpannan. Slå på vattnet och höj värmen till medel så att redningen börjar koka och tjocknar. Slå på grädde och smaksätt med kycklingfond, dragon, dijon och salt. Låt allt koka ihop till en sås. Förväll kantarellerna och stek dom sedan gyllene i lite smör.
Ha i de stekta kantarellerna i såsen.

Lägg antingen i filéerna och låt dom koka med i såsen någon minut. Eller servera kycklingen med såsen på sidan av.

Repa och stek svartkålen och servera till med ris, kokt eller ugnsbakad potatis.

25
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
äppelmos, äppelkompott

Nästa inlägg

Äppelmos med bitar i

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x