Overnight oats med kaffe och choklad

Morgonkaffet behöver inte alltid intas i kaffekopp- det går finfin att äta den också! Som här, i overnight oats med kaffe och choklad.
Nu när verkligheten börjar smyga sig på efter långa lata semesterdagar kan det vara bra att samla på sig lite bra recept inför kommande säsong. Här hemma flyter livet på så mycket bättre när jag anstränger mig det där lilla extra och förbereder lite frukost, mellanmål och middagar inför veckan.
Jag tycker det brukar vara lagom att förbereda 2-4 portioner overnight oats. Det är perfekt att ha i kylen här hemma. Äldsta sonen tar det gärna som mellanmål och min man som inte gillar gröt brukar kunna ta det till frukost.
Jag brukar sällan söta mina overnight oats. Ofta är bär och frukt så sött att det inte behövs. Men både kakaon och kaffet här kräver lite sötma- annars blir det på tok för bittert.
I många recept på overnight oats med kaffe använder man kallt kaffe. Jag tycker det är betydligt enklare med pulverkaffe. Men man gör ju precis som man vill. Använder du kaffe istället för pulverkaffe kan du minska mängden mjölk med den mängd kallt kaffe du har i.
Toppar du din portion med 1/2 banan innehåller denna frukost ca 9 g fibrer per portion. Enligt Livsmedelsverket bör en vuxen person få i sig 25-35 g fibrer/dag. Så då är du en bra bit på väg efter den här frukosten!
Jag lyxade till det extra mycket här. Både kvarg, banan, jordgubbar och kakaonibs. Det sistnämnda för att det ger en extra god chokladsmak men också lite konsistens.
Overnigt oats med kaffe och choklad, ca 2 portioner:
3 dl valfri mjölk
1- 1 1/2 tsk pulverkaffe
2 msk chiafrö
ca 1 msk kakao
2 dl havregryn
honung
vaniljkvarg
banan
jordgubbar
kakaonibs
Gör antingen allt i en matlåda eller dela upp detta i två formar/skålar.
Fördela mjölken i två behållare. Rör ut kaffet i mjölken. Ha i chiafrö, kakao, havregryn och honung efter smak. Rör om ordentligt. Låt stå i kylen över natten. Blanda om väl. Toppa med lite vaniljkvarg frukt och kakaonibs.
En enkel frukost eller mellanmål att förbereda och ha klar i kylen.
Förra året köpte jag de här smidiga små mattermosarna. Perfekt till overnight oats eller annat som behöver hållas kallt under dagen när man är på jobbet eller i skolan.
Gillar du inte kaffe? Då hittar du ett recept här på overnight oats med mango och kokosmjölk. SÅ gott!