Popcornbars med jordnötssmör och choklad
Idag bjuder jag på något litet gott som är fint att ha redo i kylen/frysen. Nämligen popcornbars med jordnötssmör och choklad. Först hade jag tänkt göra dessa på majskakor med smak av popcorn. Men så kom jag på att varför inte göra dom på popcorn istället?
För visste du att popcorn innehåller både bra med fibrer, protein, vitaminer och mineraler?
Alltså en perfekt grund att göra ett gott mellanmål på. Eller varför inte ha som snacks framför tv´n en fredagkväll?

Jag poppar alltid popcorn i kastrull med lite olja i botten. Här hemma tycker vi det blir absolut godast. Du vet vilken sorts fettkälla du har i och kan styra hur mycket.
Jag valde att inte söta mina popcornbars. I min mening behövs det inte alls. Men är du den som verkligen vill ha det lite sötare? Ja men ha i en skvätt honung.
Även chiafrön är en bra källa till protein och olika mineraler. Så jag hade i 2 matskedar av det. Du får dessutom lite extra knaprig textur av fröna.
När det kommer till chokladen har du mängder av valmöjligheter. Jag gillar en mörkare variant. Men du kan ta det du föredrar bäst. Kanske en med havssalt i? Eller nötter?
Du är helt fri att ta ut svängarna här, smaksätta med sånt du gillar eller vill ha i. Men det här är en bra grund att utgå ifrån. Ett gott snacks att ta istället för att köpa en dyr proteinbar eller äta en söt kaka när suget sätter in där vid 15-tiden ungefär.
Popcornbars med jordnötssmör och choklad:
1 dl opoppade popcorn (drygt 1 L poppade popcorn)
olja att poppa i
1 1/2 dl jordnötssmör
2 msk chiafrön
flingsalt
100 g smält mörk choklad
Poppa popcornen i lite olja. Krossa dom lätt med händerna. Ha i jordnötssmör, chiafrön och lite salt. Blanda väl så alla popcorn täcks av jordnötssmöret.
Smält chokladen och ha i hälften i popcornen. Blanda om ordentligt.
Tryck ut de kladdiga popcornen i en form. Jag använde den här, en favorit! Ringla över den resterande mängden choklad och toppa med lite flingsalt. Ställ kallt.
Skär eller bryt i lagom stora bitar. Förvara i en tätslutande burk i kylen eller frysen.
Ett perfekt mellanmål eller godsak att äta när suget sätter in!
Ett annat gott mellanmål är pannkakor med havre, banan och keso!